Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

Izvor: PRObjave.com, 18.Jun.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici BIS organizovali izuzetno uspešnu godišnju izložbu fotografija

U Britanskoj internacionalnoj školi Klub fotografije postoji već pet godina i mesto je gde učenici razvijaju svoju kreativnost.
Ove godine, učenici srednje škole učili su o značaju kompozicije, kadriranja i svetla u umetničkoj fotografiji i naučili kako da, koristeći foto aparat kao medijum, svet vide i prikažu na nov, "golim okom" nevidljiv način.
Posle uspešnih vežbi posmatranja i kompozicije, učenici su krenuli na fotografski izlet ulicama Beograda pri čemu su posetili fotografske izložbe u galeriji Doma omladine, galeriji Instituta Servantes, (španski kulturni centar) i u galeriji Francuskog kulturnog centra, a u okviru projekta ''Mesec Fotografije''.
Inspirisani radovima koje su videli, učenici su krenuli u sopstveno fotografsko istraživanje od Kosančićevog Venca, jednog od najslikovitijih delova Beograda, preko Topličinog Venaca preko Studentskog Trga ka Dorćolu.
Na tom izletu nastala su fotografije, koje ilustruju njihovo viđenje grada i njegove atmosfere. Sledeći korak bio je kuratorski rad - izbor fotografija za tradicionalnu godišnju izložbu Kluba fotografije. Studenti su odabrali fotografije i sami odlučili o konceptu izložbe i vizuelnoj priči.
Impresivna izložba od 34 fotografska rada učenika bila je organizovna u jednom od vodećih umetničkih prostora Beograda, u galeriji KC Grad.
Izložba je bila izuzetno posećena, izazvala je i pažnju medija ("Razvoj filmskog i fotografskog podmlatka" na portalu za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org).
Klub fotografije u British Internacional School, Belgrade već pet godina vodi Darko Lungulov, nagrađivani filmski umetnik, reditelj i scenarista.

Za dodatne informacije: info@bis.edu.rs ili 011-3066-096.
British Internacional School - EDUCATION FOR SUCCESS
INFORMACIJE ZA UPIS: http://www.british-int-school.org.uk/taking-enrolments/

Smetanina 12, Dedinje, 11 040, Beograd
Telefon: 011 3066 096
Mail: info@bis.edu.rs
British International School
Smetanina 12
11040 Beograd
Tel: +381 11 30 66 096
Fax: +381 11 36 74 851
Email: info@bis.edu.rs
Web: www.bis.edu.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.