Novi Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 - Za pouzdanu vožnju tokom cele godine

Izvor: PRObjave.com, 13.Maj.2020, 16:55

Novi Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 - Za pouzdanu vožnju tokom cele godine

Goodyear je predstavio novi pneumatik Vector 4Seasons Gen-3 za celu godinu i time dopunio svoju više puta nagrađivanu seriju pneumatika za sva godišnja doba. Nova generacija pneumatika, zahvaljujući brojnim inovativnim tehnologijama, donosi vozačima bolje performanse kako na mokrim i suvim podlogama, tako i na snegu.
Novi pneumatik Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja sledeću generaciju pneumatika iz izuzetno uspešne serije pneumatika Goodyear Vector 4Seasons za celu godinu. Njegov prethodnik, pneumatik Vector 4Seasons Gen-2, dobio je više nagrada od bilo koje druge marke*, a najnovija generacija pneumatika iz pomenute serije donosi još bolje performanse.
Pneumatici za celu godinu, inače, predstavljaju jedan od najbrže rastućih segmenata u industriji automobilskih guma, a vozači pri kupovini pneumatika za celu godinu poklanjaju najviše pažnje na njegova tri aspekta - sigurnost u svim vremenskim uslovima, efikasnom kočenju i dobrom prianjanju na mokroj podlozi, kao i odličnim karakteristikama pri kočenju na suvoj podlozi.
Napredne tehnologije za bolje performanse
Pneumatik Vector 4Seasons Gen-3, zahvaljujući Goodyearovoj tehnologiji Snow Grip, obezbeđuje bolje prianjanje, čime se omogućava i bolje upravljanje na snegu. Mnogobrojne lamele u centralnom delu gazećeg sloja omogućavaju da pneumatik prodre u sneg, što za pet procenata poboljšava njegovo upravljanje na snegu u poređenju sa pneumatikom prethodne generacije.**
Tehnologija Dry Handling obezbeđuje čvrste blokove u centralnom i ramenom delu pneumatika koji smanjuju deformaciju u zahtevnom manevrisanju. U poređenju sa prethodnom generacijom pneumatika, to znači za pet procenata bolje karakteristike pri kočenju na suvoj podlozi.***
Istovremeno je pneumatik Vector 4Seasons Gen-3 zadržao izvanrednu otpornost na akvaplaning, kojim se inače odlikovao i pneumatik prethodne generacije. Zaslugu za to nosi Goodyearova tehnologija Aqua Control kojom se, korišćenjem dubokih i širokih kanala, poboljšava raspršivanje vode.
"Naši dizajneri i inženjeri su sebi zadali zahtevan zadatak ─ da poboljšaju pneumatik Vector 4Seasons Gen-2, pneumatik za celu godinu, koji je dobio više nagrada od bilo koje druge marke*," naglasio je na prezentaciji novog pneumatika Mike Rytokoski, potpredsednik i glavni direktor marketinga za Goodyear Europe, i dodao: "Ponosni smo što smo sa pneumatikom Vector 4Seasons Gen-3 najbolje napravili još boljim."
Šezdeset i pet novih dimenzija pneumatika Vector 4Seasons Gen-3 biće postepeno uvođene tokom 2020. godine, a preostale dimenzije će ih pratiti u sledeće dve godine. Novi Goodyearov pneumatik za celu godinu već su odobrili mnogi proizvođači automobila. Predviđeno je da će u drugoj polovini godine početi montaža pneumatika kao prve opreme na vozila kao što su Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback i DS7 Crossback, a još ove godine pratiće ih fabrička ugradnja i na više drugih vozila.
* Na osnovu 34 testa koja je od januara 2015. do decembra 2019. godine vršilo 18 vodećih i nezavisnih evropskih revija o pneumaticima. Račun se bazira na broju testova na kojima je Goodyear osvojio prvo mesto u segmentu pneumatika za celu godinu u poređenju sa svim testiranim konkurentima. Više informacija je dostupno na https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/legal-disclaimer-test-claims.html.
** Interni test, dimenzije 205/55R16 91V na vozilu VW Golf.
*** Interni test, dimenzije 205/55R16 91V na vozilu VW Golf.

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires
Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear. Društvo Goodyear Dunlop Sava Tires, koje je 2019. godine već šesti put dobilo nezavisni certifikat "Top Employer", ima oko 1.600 zaposlenih.
Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine, pneumatike za motocikle i unutrašnje autogume. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica. Naši pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu,;www.sava-tires.com.
Informacije o korporaciji Goodyear
Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko 64 hiljade ljudi, a proizvodnju ima u 47 pogona koji se nalaze u 22 države u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u SAD i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu: www.goodyear.com.
Golin
Takovska 45
11000 Beograd
Tel: +381 11 3391010
Web: www.golin.com/rs
Kontakt:
Milica Šćekić
Funkcija: Account Manager
Email: smilica@golin.com

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.