Izvor: PRObjave.com, 03.Nov.2010, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri medalje srpskim strelcima na Kadetskim vojnim igrama za akademce vojnih akademija u Ankari

Srpski strelci osvojili su četiri medalje (srebro i tri bronze) na Kadetskim vojnim igrama u Ankari u Turskoj na kojima su učestvovali pitomci vojnih akademija iz 27 zemalja. Takmičenje je održano, osim u streljaštvu i u odbojci, vojnom petoboju, orijentiringu i atletici, gde su srpski kadeti imali takođe uspeha i osvojili tri bronzane medalje (400 m, 800 m i štafeta 4 puta 400 metara).

Srebrna medalja pripala je ženskoj selekciji vazdušnim pištoljem u kojoj su gađale Gordana Sarić, Milica Milosavljević i Tanja Tačić.

Tanja Tačić je sa 354 kruga osvojila pojedinačnu bronzu, a bronzanim trofejom okitila se i ženska selekcija vazdušnom puškom u kojoj su bile Sanja Mrđa, Kristina Babić i Ida Popeskov. Na pobedničkom postolju sa bronzanim trofejom našao se i Ilija Rančić u gađanju vazdušnom puškom sa 581 krugom.

- U našoj ekspediciji bilo je48 osoba - istakao je jedan od rukovodilaca u delegaciji srpskog tima Mitja Grgić istaknuti streljački trener.- Putovali smo do Ankare skoro 26 časova. Domaćini su bili izuzetno gostoljubivi, bili smo smešteni uAkademiji "Kara Harp Okulu" u sedmomilionskoj Ankarai sa odličnim uslovima za takmičenje, smeštajem i ishranom. Gađalo se na papirnatim metama, bilo je ovo veoma kvalitetno takmičenja i veoma sam zadovoljan rezultatim i plasmanima u jakoj konkurenciji. Sa stručne strane, iskoristili smo priliku i da sa kolegama iz drugih delegacija porazgovaramo i razmenimo iskustva u organizaciji sporta i takmičenja u vojnim akademijama.
Streljački savez Srbije
Službeni Put Zavoda 5
11030 Beograd
Tel: +381 11 3058-571
Email: office@serbianshooting.rs
Web: www.serbianshooting.rs

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.