Izvor: PRObjave.com, 01.Sep.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BALKANIKA MUSIC TELEVISION emituje najgledaniji rumunski festival

Najveći muzički događaj u Rumuniji koji će ove godine biti održan 17. put propratiće svi gledaoci Televizije kako na Balkanu tako i u zemljama zapadne i centralne Evrope.
Producent festivala "Zlatni jelen" je rumunska nacionalna televizija, a na njemu su na početku svoje karijere nastupili pevači poput Hulija Iglesijasa i Kristine Agilera. Ove godine na scenu u Brašovu popeće se 27 umetnika iz 20 zemalja, među kojima će se naći učesnici iz Kine, Meksika, Australije i drugih zemalja. Čast Balkana braniće najbolji glasovi Bugarske, Makedonije, Turske i Rumunije.
Makedoniju će predstavljati Bojana Atanasovska koja je osvojila prvo mesto na Makfestu, Fantana Di Malme – u i Marku Polu u Hrvatskoj i jedna je od favorita ovogodišnjeg izdanja. Bugarski predstavnik se zove Orlin Pavlov. Godine 2003. on je osvojio treće mesto na uglednom festivalu kao frontmen grupe "Kaffe".
Savremenu tursku muziku predstaviće grupa 4 YUZ koja okuplja na sceni četiri muzičara iz četiri različita muzička stila. Iako se svaki od njih može pohvaliti diplomom iz oblasti muzike svi privlače pažnju svojim zanimljivim hobijima – Gjulnur se bavi modnim dizajnom, Onur je profesionalni odbojkaš, Didem voli ronjenje, a Ilkaj je reprezentativac Turske u košarsci.
Domaćine iz Rumunije predstavljaće Žasmin, Nadin i "The Marker". Žasmin je bila deo grupe "OOPS", koja je 2007. osvojila treću nagradu za najbolju pesmu i specijalnu nagradu žirija za najbolji glas u "Discovery Fest-u" u bugarskom crnomorskom gradu Varni.
Nadin je prateći vokal poznate Lorediane. Godine 2003. osvojila je prvu nagradu na beloruskom festivalu "Slavjanskii Bazar", a 2007. postala deo grupe "Voltaj".

Grupa "The Marker" formirana je u 2008. godine na inicijativu Paula Mateša i Andreja Prodana. Nešto kasnije grupi su se pridružili Oktav Čapota i Klaudiu Ursake i uz njihovu pomoć osvojili su finale "Global Battle of the Bands Romania" prošle godine u Bukureštu.
Posebni gosti festivala "Zlatni jelen" koji će se prvi put emitovati u HD formatu biće Ticijano Fero, Stiv Vaj, Hot chocolate kao i neki od napupuranijih rumunskih bendova.
Balkanika Music Television potpuno u duhu popularizovanja balkanske muzike izvan pojedinih država, što je zapravo moto najuspešnijeg balkanskog transnacionalnog projekta, učinila je sve da bi obezbedila gledaocima priliku da posmatraju jedan od najimpresivijih festivala u Rumuniji. Posebno zbog njih po prvi put ove godine pored glavnog - rumunskog jezika, jezik festivala biće i engleski.
BALKANIKA MUSIC TELEVISION želi Vam prijatno gledanje!
BALKANIKA MUSIC TELEVISION
85, Gueshevo Str.
1330 Sofia
Tel: + 359 2 490 09 21
Web: www.balkanika.tv
Kontakt:
Krasimir Georgijev
Funkcija: Menadzer distribucije
Email: distribution@balkanika.tv

Nastavak na PRObjave.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PRObjave.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PRObjave.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.