TRESE SE TRŽIŠTE TELEFONA! Samsungova tehnologija ukradena i prodata Kinezima

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRESE SE TRŽIŠTE TELEFONA! Samsungova tehnologija ukradena i prodata Kinezima

Rat se nastavlja.

Samsungova displej tehologija savitljivih telefona je ukradena, a potom prodata dvema kompanijama iz Kine, prema tvrdnjama iz najnovije tužbe koja je podneta u Južnoj Koreji.

Prema navodima, Samsungov nacrt za "fleksibilni OLED edge panel 3D laminaciju" procureo je od strane dobavljača. Tužba potom tvrdi da je neimenovana kompanija prodala informacije dvema kineskim kompanijama za 14 miliona dolara, prenosi Benchmark.

Prema onome što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je istakao tužilac, Samsung je proveo šest godina i uložio oko 130 miliona dolara u razvoj savitljivog displeja za fleksibilne telefone.

U izjavi, koju je Samsung Display objavio u petak, kompanija ističe da je navodna krađa za žaljenje, istovremeno ističući da će preduzeti mere kako bi bolje zaštitila svoje tehnologije. Još nije određen datum suđenja, jer se još uvek traga za osobama koje su umešane u incident.

Inače, Kinezi su već napravili čudo na tržištu mobnilnih telefona, jer su kvalitetom i niskom cenom uspeli da okrnje megakorporacije poput pomenutog Samsunga i američkog Epla, a sva je prilika da će u 2019-oj samo nastaviti da rastu i osvajaju nove kupce.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.