Samsung u Kanadi otvara još jedan centar za istraživanja umjetne inteligencije

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Okt.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung u Kanadi otvara još jedan centar za istraživanja umjetne inteligencije

TORONTO - Kompanija Samsung nastoji postati značajan predstavnik na tržištu umjetne inteligencije posebice putem proizvoda koji dolaze s integriranim virtualnim asistentom Bixbyjem.

U svrhu poboljšanja svoje tehnologije umjetne inteligencije južnokorejska tvrtka je dosad otvorila šest centara za istraživanje i razvoj na tom području koji su smješteni u Seoulu, New Yorku, Moskvi, Silicijskoj dolini, Cambridgeu i Torontu. Samsung sada otvora i svoj sedmi centar >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << koji će biti smješten u Montrealu (dakle riječ je o drugom Samsungovom centru za istraživanje i razvoj umjetne inteligencije smještenom u Kanadi).

Samsung je izabrao upravo Montreal jer je riječ o gradu koji postaje poznat po svojoj brzorastućoj zajednici istraživača i pripadajućih istraživanja na području umjetne inteligencije, što uključuje i Sveučilište McGill te Sveučilište u Montrealu, institucije poznate po svojim istraživanjima na području dubokog učenja i robotike (specifično interakcija između ljudi i robota).

Profesor sa Sveučilišta McGill, Gregory Dudek, voditi će Samsungov centar za istraživanja i razvoj u Montrealu, koji će se specijalizirati za istraživanja na području strojnog učenja i tehnologija za prepoznavanje glasa.

Do 2020. godine Samsung planira u svojim redovima imati oko 1000 stručnjaka na području umjetne inteligencije, od čega će njih barem 40% raditi u Samsungovim poslovnim prostorima izvan matične Južne Koreje.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.