Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2019, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung odložio lansiranje svog sklopivog pametnog telefona

Poizvođač pametnih telefona južnokorejski Samsung objavio je da odlaže lansiranje svog sklopivog uređaja Galaksi Fold (Galaxy Fold), pošto su se neki američki novinari žalili da imaju ozbiljne probleme sa ekranima.

"Korisnici su nam preneli da su aparatu potrebna poboljšanja... da bi u potpunosti proučili te žalbe, i sproveli dubinske testove odlučili smo da odložimo lansiranje Galaksi Forda", navela je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << grupa Samsung u saopštenju.

Kako je navedeno novi datum za lansiranje tog modela koje je trebalo da bude u petak biće dat narednih nedelja, dodaje se u saopštenju uz obećanje da će biti preduzete mere da se ojača ekran.

Samsung je predstavio svoj novi telefon, koji je trebalo da košta gotovo 2.000 dolara, uz veliku pompu na događaju organizovanom u San Francisku u februaru. Ovim aparatom, prvim pametnim telefonom sa sklopivim ekranom, Samsung je ostvario veliki napredak u odnosu na rivale, posebno Epl.

Drugi su ga sledili kao što je kineski proizvođal Huavej.

Međutim, prošle nedelje neki novinari i analitičari koji su dobili novi aparat Fold da ga testiraju imali su probleme, odnosno ekrani bi se lomili posle samo nekoliko upotreba.

Ovo je još jedan težak udarac za Samsung čiji ugled je ozbiljno narušen 2016. godine kada je bilo na svetskom nivou povlačenje njegovog Galaksi Nout sedam zbog problema sa baterijama koje eksplodiraju, prenosi agencija Frans pres.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.