Protivrečne informacije: Šta (ne)će sve imati novi Samsungov flegšip?

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protivrečne informacije: Šta (ne)će sve imati novi Samsungov flegšip?

Uprkos tome što su mediji već pisali da predstojeći Samsungov flegšip telefon Galaxy Note 10 neće imati fizičke tastere, kao ni standardni ulaz za slušalice, to možda i neće biti tako….

Novi uređaj premijum klase korejske kompanije, prema navodima sajta Android Police, nije trebalo da ima fizičke tastere za uključivanje i isključivanje uređaja, za podešavanja jačine zvuka, kao ni komadu za virtuelnog asistenta Bixby.

Tradicionalne "dugmići" trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da budu zamnjeni takozvanim kapacitivnim, odnosno zonama osetljivim na dodir (engl. pressure-sensitive areas).

Međutim, prema dojavi koji je na Twitteru objavio poznati "lleaker" Ice Universe, Samsung Galaxy Note 10 će, na kraju, ipak imati fizičke tastere.

Ideja o uvođenju kapacitivnih tastera, navodno, nije prošla "Samsungovo rigorozno testiranje", pa će uređaj ipak izgledati onako kako i većina današnjih pametnih telefona izgleda.

Izgleda i da Samsungovi stručnjaci još uvek ne mogu da se dogovore da li njihov novi model trba da ima ulaz za slušalice ili ne.

Ako bi se prvobitna informacija ispostavila kao tačna, Note 10 bi bio prvi Samsungov flegšip bez ulaza za slušalice, a to bi moglo da izazove različite reakcije potencijalnih kupaca, od kojih su mnogi hvalili Samsung baš zbog toga što, za razliku od Applea, Googlea i OnePlusa, nije odustao od tog priključka.

Mnogi, takođe, kapacitivnu dugmad smatraju nepoželjnom, pošto su se mnogi korisnici HTC-ovih uređaja, kod kojih je to rešenje već bilo primenjivano, žalili na probleme i njihov dizajn.

Samsung Galaxy Note 10 će biti predstavljen u avgustu. Očekuje se standardni Note 10, veći Pro, kao i 5G model. Sasvim je moguće očekivati da bi Note 10 Pro, ustvari, upravo mogao da bude 5G model.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.