Predsednik Južne Koreje pomilovao potpredsednika Samsunga zbog krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2022, 09:13

Predsednik Južne Koreje pomilovao potpredsednika Samsunga zbog krize

Predsednik Južne Koreje Jun Suk Jul pomilovao je potpredsednika kompanije Samsung Džeja Lija, jer je potrebno da se angažuje u prevazilaženju nacionalne ekonomske krize, saopštilo je danas Ministarstvo pravde u Seulu.

Radi se o simboličnom pomilovanju, jer je Li već na uslovnoj slobodi, pošto je proveo u zatvoru 18 meseci, zbog davanja mita dok je bio na čelu Samsunga.

Junova odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << znači da će Li imati više slobode u poslovnim aktivnostima, navodi Rojters.

Zbog hitne potrebe da se prevaziđe nacionalna ekonomska kriza, pažljivo smo odabrali ekonomske lidere koji pokreću mašinu rasta aktivnih tehnoloških investicija i otvaranja radnih mesta, izjavio je ministar pravde Han Dong Hun.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomilovan milijarder osuđen za korupciju – kako bi pomogao ekonomiji Južne Koreje

Izvor: Danas, 12.Avg.2022

Potpredsednik Samsung elektroniksa dobio je danas predsedničko pomilovanje, a vlada u Seulu je obrazložila da je potreban na čelu najveće kompanije u zemlji da bi predvodio ekonomski oporavak nakon pandemije korona virusa.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.