NSZ ulaže u programe za mlade (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSZ ulaže u programe za mlade (VIDEO)

Nacionalna služba za zapošljavanje pokreće veliki broj programa za mlade

U hotelu "Metropol Palace" u periodu od 10 do 18 časova održava se deveti po redu, a ovoga puta i najveći u regionu, LINK2job sajam zapošljavanja, uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

Kako su organizatori sajma istakli, ovaj sajam najavljen je kao najveći u regionu, s obzirom da na njemu učestvuje čak 45 izlagača, a da je u ponudi preko 450 radnih mesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Na svečanom otvaranju sajma mnogobrojnim prisutnima obratilo se zamenik direktora Beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Siniša Knežević, kao i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, Dagomir Petronijević.

Siniša Knežević posebno je istakao programe za mlade koji postoje u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

- I u ovoj kalendarskoj godini, ali i u javnim pozivima koji nas očekuju u 2020. godini i koji će startovati negde oko 15. februara, imaćemo pre svega program samozapošljavanja gde će jedna od kategorija biće i grupa mlađih od 30 godina. U ovoj godini smo imali 180 hiljada dinara po licu koje samo pokreće biznis. Takođe imamo i meru novog zapošljavanja gde se zapošljavaju ljudi kod poslodavaca, kao teže zapošljive kategorije, gde su jedna od kategorija osobe mlađe od 30 godina. Za ovaj vid zapošljavanja davali smo 150 hiljada po licu, uz mogućnost da lice kod poslodavca ostane u narednih godinu dana - istakao je Knežević.

Siniša Knežević naglasio je i značaj programa zapošljavanja pripravnika, ali i meru stručne prakse koja je podrazumevala praksu u roku od 6, 9 ili 12 meseci, finansiranu od strane države, za osobe koje su završile srednju, višu i visoku školu.

- Koristim ovu priliku da pozovem i nezaposlene i poslodavce da imaju kontakt sa savetnicima, konkretno u Beogradskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje i da se na taj način informišu o svim aktivnostima. Posla ima, ne treba ga čekati, i posebno mlad čovek u skladu sa svojim mogućnostima mora da se bori i ja sam siguran da svi mogu da imaju posao – zaključio je Knežević.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.