Vesti u Frankfurtu: Dragica predstavila i pisce dijaspore

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2017, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" u Frankfurtu: Dragica predstavila i pisce dijaspore

Naša poznata pesnikinja Dragica Šreder iz Hildena, na upravo zatvorenom ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu na Majni, pojavila se kao književnik i kao prevodilac.

Na štandu Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurta bila je prisutna sa svojom poslednjom dvojezičnom antologijom "Prizma života". U knjizi su zastupljene kratke priče 25 autora iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i pisaca dijaspore koji stvaraju u Nemačkoj, Austriji, Rusiji, Češkoj, Španiji, koje je Dragica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << priredila i sa srpskog prevela na nemački jezik.

Na štandu Udruženja prevodilaca Nemačke predstavila je humorističko-biografski roman beogradskog pisca Milutina Đuričkovića "Kako su odrastali blizanci", koji je sa srpskog prevela na nemački.

Dragica Šreder je prošle godine obeležila 50 godina književnog i 20 godina prevodilačkog rada. Do sada je objavila 24 dvojezične antologije i devet svojih zbirki. Rođena je u Miloševu kod Jagodine, a od 1973. živi i radi u Hildenu u nemačkoj pokrajini Severna Rajna - Vestfalija.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na štandu Sedmice i knjižare "Vesti" u Frankfurtu: Otac Turkić, pisac u mantiji

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2017

Na zajedničkom štandu Udruženja pisaca dijaspore Sedmica i dnevnog lista "Vesti", na Sajmu knjiga u Frankfurtu, predstavljena su sabrana dela oca Simona Turkića...- Prezentacija moje najnovije knjige "Bez tebe ne mogu biti ja" bila je u prvom planu. Pored nje, mesto na promociji našao sam i za još...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.