Štand posvećen frankofoniji na Beogradskom sajmu knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2020, 11:42

Štand posvećen frankofoniji na Beogradskom sajmu knjiga

Prvi put na ovogodišnjem 65. Sajmu knjiga u Beogradu, koji je u planu da se održi od 25. oktobra do 1. novembra, biće štand posvećen frankofoniji i obeležavanju pedesetogodišnjice od osnivanja Međunarodne organizacije frankofonije.

Ova odluka zvanično je doneta na sastanku u Beogradu na kojem su učestvovali ambasador Egipta Amr Alguvejli, ambasador Francuske u Beogradu i članovi odbora Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Amr Alguvejli, u svojstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsedavajućeg Grupe ambasadora frankofonih zemalja u Beogradu, kazao je da ovu inicijativu smatra nastavkom aktivne uloge koju je Egipat igrao u ovoj organizaciji od samog osnivanja i predsedavanjem pokojnog dr Butrusa Galija u okviru Generalnog sekretarijata.

Alguveji je istakao da trenutno postoji nekoliko projekata koji se tiču prevođenja dela egipatske književnosti sa arapskog na srpski jezik, što predstavlja jedan od rezultata učešća Egipta kao počasnog gosta na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u oktobru.
Pogledaj vesti o: Sajam knjiga

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.