Koncerti, sajam knjiga, likovne kolonije, filmovi i predstave na ovogodišnjem “Vranjskom kulturnom letu”

Izvor: JužneVesti.com, 19.Maj.2021, 08:33

Koncerti, sajam knjiga, likovne kolonije, filmovi i predstave na ovogodišnjem “Vranjskom kulturnom letu”

Više od desetak događaja predviđeno je manifestacijom “Vranjsko kulturno leto” koja se održava naredna četiri meseca u Vranju. Osim manifestacije posvećene klasičnoj muzici “Maj mesec muzike” i Dečije likovne kolonije, do kraja ovog meseca planiran je i naučni skup povodom 60. godina Narodnog muzeja, a “Vranjsko kulturno leto” će septembra zatvoriti Svetski dečji festival animiranog filma “Zlatni puž”. Uporedo sa Vranjem, leto će i u Vranjskoj Banji obeležiti brojni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sadržaji.

Kako je najvaljeno nakon sastanka Organizacionog odbora manifestacije, od 14. do 25. juna će se održati Sajam knjiga, dok će 21. juna biti obeleženi Dan biblioteke “Bora Stanković” i gradska slava Duhovi, a 28. juna je planiran Vidovdanski koncert.

Poslednja nedelja juna rezervisana je za Međunarodnu smotru folklora i predtakmičenje frulaša “Zlatna frula juga Srbije”.

U julu će u Vranju stvarati slikari u okviru Međunarodne likovne kolonije “Vranje 2021.”, a već po tradiciji biće održan i Memorijal “Bakija Bakić” - saopštavaju iz Organizacionog odbora

Već po tradiciji, festival “Piano summer”, Letnji atelje, pozorišne predstave na otvorenom i Dani Vranja planirani su za avgust.

U septembru će biti organizovan Svetski dečji festival animiranog filma “Zlatni puž” i izložba pod nazivom “Učešće 8. brigade u završnim operacijama za oslobođenje zemlje od 1944. do 1945. godine” - navode iz odbora.

U Vranjskoj Banji će, kako je saopšteno, od juna do avgusta biti održane dve manifestacije - Dečje kulturno leto i Dani karanfila 2021.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.