Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren "Školski dan" na Sajmu knjiga

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog obrazovanja Mladen Šarčević otvorio je danas "Školski dan" na Sajmu knjiga u Beogradu kada izdavači predstavljaju programe namenjena đacima, profesorima, bibliotekarima.

Šarčević je napomenuo da bez gužve koju prave najmlađi ljubitelji knjige, Sajam knjiga ne bi bio ono što jeste.

"Školarci od ušteđenog džeparca ovde kupuju knjige koje kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između ostalog poklanjaju i svojim roditeljima. Svi sektori obrazovanja danas na Sajmu knjiga na inovativan način predstavljaju svoja izdanja. Imamo štandove sa novim predškolskim programima koji su moderni pod nazivom 'Godine uzleta'. Postoje različiti programi ministarstva koje vodim, od učeničkog zadrugarstva, školovanja za demokratičnost, medije i komunikacije. Kroz srednje obrazovanje biće predstavljeni programi dualni modeli školovanja" kazao je Šarčević.

On je naveo da će na Sajmu knjiga biti predstavljene i obrazovne ustanove koje imaju odličan pristup internacionalizaciji svojih programa.

Ministar je naglasio da će posebno interesovanje školske dece i njihovih predavača privući sadržaju izdavača koji štampaju knjige za škole.

"Neki od tih izdavača dobili su sjajne nagrade na sajmu knjiga u Frankfurtu. To su svakako sjajni evropski udžbenici koji su se našli u našem obrazovnom sistemu" kazao je Šarčević i pozvao decu da uživaju u "Školskom danu" na Sajmu knjiga u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Školski dan na štandovima Vulkančića i Vulkan znanja

Izvor: Blic, 24.Okt.2019

Četvrtak na Sajmu knjiga tradicionalno je rezervisan za organizovane posete učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Ujedno, školski dan je i prilika za druženje sa nekim od najpoznatijih savremenih dečjih autora. Kao i prethodnih godina, za najmlađe Vulkančić je pripremio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.