MILIJARDE U AVIJACIJU: Kompanija Boing i Pentagon postigli sporazum o novom velikom ugovoru

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILIJARDE U AVIJACIJU: Kompanija Boing i Pentagon postigli sporazum o novom velikom ugovoru

Američka vazduhoplovna kompanija Boing postigla je sporazum s Pentagonom o velikom ugovoru vrednosti od oko 9,2 milijardi dolara Američka vazduhoplovna kompanija Boing postigla je sporazum s Pentagonom o velikom ugovoru vrednosti od oko 9,2 milijardi dolara (skoro osam milijardi evra), saopštilo je američko Ratno vazduhoplovstvo. Navodi se da američko Ministarstvo odbrane želi da kupi 351 školski avion "TX" američko-švedske proizvodnje firmi "Boing" i >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << SAAB, i 46 simulatora leta. Boing je naveo da će ta narudžbina više od 90 odsto biiti urađena na američkom tlu gde radi oko 17.000 zaposlenih.PROČITAJTE JOŠ: Američka flota dobija nove protivbrodske rakete To je treći veliki ugovor Boinga i Pentagona. Boing je potpisao ugovor od 805 miliona dolara za prvu bespilotnu letelicu koja bi snabedavala američke snage, kao i narudžbinu od 2,4 milijardi dolara za helikoptere za Ratno vazduhoplovstvo.PROČITAJTE JOŠ: NIŠTA OD SVEMIRSKE VOJSKE: Tramp potpisao Zakon o odbrambenoj politici vredan 716 milijardi dolara! Boing je početkom godine potpisao ugovor za izgradnju predsedničkih aviona nove generacije, čuvenih "Er fors uan" (Air Force One).

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Boing niže istorijske ugovore

Izvor: B92, 28.Sep.2018

Vašington -- Američka vazduhoplovna kompanija Boing postigla je sporazum s Pentagonom o velikom ugovoru vrednosti od oko 9,2 milijardi dolara (skoro osam milijardi evra)...To je saopštilo jameričko Ratno vazduhoplovstvo...Navodi se da američko Ministarstvo odbrane želi da kupi 351 školski avion...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.