SUPRUG NECE DA VRATI CERKU Dve godine nije videla dete iako ima starateljstvo

Izvor: medio.rs, 16.Feb.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUPRUG NECE DA VRATI CERKU Dve godine nije videla dete iako ima starateljstvo

Vranjanka Snežana Đorđević (34) već dve godine nije videla svoju sedmogodišnju ćerku Melaniju jer je devojčicu oteo bivši nevenčani suprug Saša Ristić (32), uprkos činjenici da je sud u Nišu u maju 2015. godine njoj dodelio starateljstvo nad detetom.

Zbog ljubavi prema ćerci godinu dana Snežana je trpela batine, zlostavljanje i ljubomorisanje od strane bivšeg supruga, kad god bi on bio u alkoholisanom stanju. Kada je postala čvrsto rešena da prekine maltretiranje, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << nastali su problemi.

- U dva navrata, trećeg i šestog februara, dva socijalna radnika, pet policajaca i izvršni sudija pokušali su da mi vrate devojčicu koju nisam videla od marta 2015. godine. Izvršenje nije uspelo jer je po rečima izvršnog sudije dete zaplakalo. Ja ne razumem takav zakon, socijalna radnica mi kaže da je i normalno da se u takvim situacijama deca uznemire. Ali eto... Saša je trenutno u zatvoru jer nije poštovao odluku suda. Najpre je novčano kažnjen sa 50.000 dinara, zatim 80.000 i 150.000 dinara, a kako nije platio, uhapsili su ga. Međutim, moja Melanija je i dalje kod njegovih roditelja - uznemireno priča Snežana za “Alo!”.

Prema njenim rečima, kako je Vranje mala sredina, ona nikada nije bila prihvaćena od strane njegovih roditelja jer ima dete iz prethodnog braka - Luku (12). To je ujedno i bio razlog zašto Saša i njegova porodica u početku nisu želeli da prihvate devojčicu.

- Ne želim ni da se sećam... Dok sam bila trudna nazivali su me droljom, a dete kopiletom, on sam je pretio da će da radi DNK analizu da se utvrdi ko je otac. Živela sam sama sa Lukom do par dana pred porođaj 2009. godine, tada smo počeli da živimo zajedno. Kao trudnica bila sam bukvalno gladna, prehranila me je jabuka u dvorištu kod gazdi kod kojih sam stanovala. Dešavalo mi se da dnevno pojedem jednu jabuku jer nisam imala ništa drugo. Jedino primanje u to vreme bio je Lukin dečji dodatak od 2.000 dinara koji nisam znala na šta pre da rasporedim, i skromna pomoć mojih roditelja, onoliko koliko su mogli. Tada njih nije bilo briga ni za mene, ni za bebu... - rekla nam je kroz suze.

Ona se priseća da je Šaša nažalost i kada su počeli da žive zajedno više bio kod roditelja nego deo porodice.

- U toku zajedničkog “života” on je znao da ode i napije se, a pakao koji sam nakon toga proživljavala mogao me je koštati života. Iako se on izvinjavao svaki put kada se otrezni, šta vredi kada je u alkoholisanom stanju bio neuračunljiv. Poslednji put me je davio, bacao uza zid, zamalo mi kičmu nije polomio, jedva sam se izvukla da pozovem policiju. Kada su oni došli, stan je bio u haosu, stvari razbacane na sve strane, margarin i fil od torte koju sam pravila na zidu, deca preplašena a ja posramljena. Tada sam znala da je kraj. Pre nego što su mi oteli dete Melanija je godinama bila malo kod njih malo kod mene. Sada se uzdam u nadležne organe i zakon da će mi je vratiti - očajna je Snežana.

Baba Slavica: Unuka neće kod majke

Baba po ocu Slavica Ristić izjavila je da njena bivša snaja Snežana Đorđević obmanjuje javnost i tvrdi da njena sedmogodišnja unuka neće kod majke.

- Od 16. maja 2015. godine nikada nije zvala telefonom da pita za ćerku. Unuka plače i neće kod majke. Nikada je nismo odvraćali od majke. Sin Saša, moj suprug Sreten i ćerka dobro čuvamo, negujemo i vaspitavamo unuku. Bivša snajka se nije setila da ćerki čestita dva rođendana. Što bivša snaha nije pričala novinarima da je maltretirala ćerku? Sud je doneo rešenje da dete treba da pripadne njoj. Zar na silu kad je ćerka neće? - priča Slavica Ristić.  V. P.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.