Požar na Suvoj planini, sela nisu ugrožena

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Okt.2018, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na Suvoj planini, sela nisu ugrožena

Požar na delu Suve planine koji je poznat kao "Golemi vrh" ne ugrožava sela na obroncima te planine, potvrdio je agenciji Beta predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević.

"Najbliža požaru su sela Štrbovce, Mali i Veliki Krčimir, ali i dalje se radi o velikoj razdaljini tako da nema opasnosti za meštane", rekao je Đorđević.

On je rekao da je vatra koja je juče buknula zahvatila uglavnom pašnjake, ali da gori i nisko rastinje i šuma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"Sa strane opštine Gadžin Han taj deo Suve planine je nepristupačan. Sa strane opštine Bela Palanka i Babušnica vatrogasci i zaposleni u 'Srbijašumama' pokušavaju da ugase požar", rekao je Đorđević.

Požar u obliku potkovice na obroncima Suve planine tokom noći mogao se videti i iz udaljenih sela na području Gadžinog Hana, Bele Palanke i Babušnice, ali i iz Leskovca.

Prema nezvaničnim procenama, vatrom je zahvaćeno oko 40 hektara pašnjaka i šuma.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Požar na Suvoj planini, sela za sada nisu ugrožena

Izvor: N1 televizija, 29.Okt.2018

Požar na delu Suve planine koji je poznat kao "Golemi vrh" ne ugrožava sela na obroncima te planine, potvrdio je agenciji Beta predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević..."Najbliža požaru su sela Štrbovce, Mali i Veliki Krčimir, ali i dalje se radi o velikoj razdaljini, tako da nema opasnosti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.