Đorđević: Srbija je najbolji primer da „imena“ ne igraju

Izvor: RTS, 27.Jun.2019, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Srbija je najbolji primer da „imena“ ne igraju

Srbija će na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini nastupiti u najjačem sastavu. Igrači poput ol-star centra Nikole Jokića, Miloša Teodosića, Bogdana Bogdanovića i Bobana Marjanovića, su samo neka od imena koje selektor Saša Đorđević ima na raspolaganju, prenosi sajt Jurohups.
Kvalitet je važan, ali Srbija je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naučila kako da igra i bez velikih zvezda, kao što je to bilo na Evrobasketu 2017. godine.

„Naš tim je najbolji primer da 'imena' ne igraju", rekao je Đorđević za sajt Fibe.
„Mi smo osvojili medalju kada nam je nedostajalo nekoliko velikih imena. Imena koja su potpuno spremna će pobediti, i to je način kako 'imena' postaju legende!", dodao je Đorđević.
Srbija je osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine i ponovo pretenduje na podijum. Đorđević veruje da će ovo biti teško takmičenje.
„Imamo pred nama jedno veoma teško i zahtevno takmičenje. Mnogi nacionalni timovi su porasli, počev od Grčke i Janisa Adetokumba, svakako najdominantnijeg igrača u NBA. Francuska i Litvanija će biti opasne za svakog protivnika, to su zemlje koje bi trebale da budu primer za sve zbog načina njihovog rada. Rusija i Turska će biti spremne da iskoriste svoje šanse", zaključio je Đorđević, a prenosi sajt Jurohups.
Pogledaj vesti o: Saša Đorđević

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.