Izvor: Luftika.rs, 07.Dec.2021, 16:49

Kineski rover “Jutu 2” zabeležio misteriozni objekat na tamnoj strani Meseca (FOTO)

Svetska javnost sa velikom pažnjom iščekuje šta je kineski rover “Jutu 2” otkrio na takozvanoj tamnoj strani Meseca.
Naime, robot na solarni pogon primetio je misteriozni objekat na horizontu dok je prolazio kroz krater Von Karman na suprotnoj strani Meseca.
“Jutu 2” bio je predaleko da bi uhvatio pravu prirodu misterioznog objekta, ali će putovati naredna dva do tri meseca da bi ga bolje pogledao.
Potvrđena “misteriozna koliba” Naravno, istog trenutka >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << krenule su razne teorije a rasplamsala se mašta i nada onih koji očekuju potvrdu da Mesec koriste i vanzemaljci.
Novinar Space news-a koji prati misiju kineskog “Jutu 2” na Mesecu, napisao je na Tviteru da je jedna od fotografija sa rovera u daljini zabeležila nepoznati objekat kockastog oblika.
Endru Džouns je objavio fotografiju na kojoj se vidi građevina kockastog oblika koju je kamera sa rovera snimila sa oko 80 km udaljenosti.
Ah. We have an update from Yutu-2 on the lunar far side, including an image of a cubic shape on the northern horizon ~80m away from the rover in Von Kármán crater. Referred to as “神秘小屋” (“mystery house”), the next 2-3 lunar days will be spent getting closer to check it out. pic.twitter.com/LWPZoWN05I
— Andrew Jones (@AJ_FI) December 3, 2021

Our Space, kineski kanal za informisanje koji je povezan sa Kineskom nacionalnom svemirskom administracijom, nazvao je neidentifikovani objekat „misterioznom kolibom“.
Naučnici zainteresovani, moguće novosti Ljubitelji svemira i NLO entuzijasti već dugi niz godina spekulišu o tome kako vanzemaljci imaju postavljene baze na tamnoj strani Meseca. Džouns je mišljenja da će ih fotografije koje bi rover uskoro trebao da pošalje razočarati.
On je istakao da je na fotografiji „teško razaznati“ šta bi objekat mogao biti, ali je isključio vanzemaljce. Pretpostavlja da je to velika gromada stene koja je iskopana usled udara.
Ipak, tim naučnika je izrazio veliko interesovanje za objekat i sada čeka da “Jutu 2” prelazeći predeo i izbegavajući kratere priđe bliže da bi ga bolje pogledao, tako da se mogu očekivati ažuriranja.
Američki obaveštajac potvrđuje postojanje NLO-a, najavljuje objavljivanje snimaka (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.