RT: „Rols-Rojs“ ukida 9.000 radnih mesta, uglavnom u Velikoj Britaniji, kako bi preživeo pandemiju koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 20.Maj.2020, 13:03

RT: „Rols-Rojs“ ukida 9.000 radnih mesta, uglavnom u Velikoj Britaniji, kako bi preživeo pandemiju koronavirusa

Britanski avio-kosmički gigant "Rols-Rojs" je objavio da će ukinuti najmanje 9.000 radnih mesta, zbog velikog smanjenja poslovanja na vazduhoplovnom tržištu zbog pandemije koronavirusa. "Rols-Rojs" isporučuje motore za velike komercijalne avione kao što su "Boing" 787 i "Erbas" A350, ali s obzirom na ozbiljan uticaj koji će koronavirus i dalje imati na avioindustriju, potražnja će verovatno opadati i dalje. Otpuštanje predstavlja više od 17 procenata ukupne radne snage od 52.000 zaposlenih kompanije, s tim što će glavni uticaj snositi deo kompanije za civilno vazduhoplovstvo. Pri tome, kompanija se nada da će uštedeti godišnje troškove u iznosu od 1,3 milijarde funti.
"Preispitujemo naše poslovanje jer očigledno, kada zaustavite aktivnosti ispod određenog nivoa, onda postaje neekonomično", izjavio je generalni direktor "Rols-Rojsa", Voren Ist. Avio-kompanije širom sveta prizemljile su većinu svojih flota i malo je verovatno da će u kratkom roku uložiti toliko velika ulaganja kao što su novi avioni, a sve se to odražava kao oluja za "Rols-Rojs", koji dobija prihode od ukupnog broja sati leta svojih motora. Konsultacije sa sindikatima bi trebalo da počnu uskoro, saopštila je kompanija. Izvor: Vostok / RT
 

Pogledaj vesti o: Rolls Royce

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rols-Rojs gasi najmanje 9.000 RADNIH MESTA

Izvor: Blic, 20.Maj.2020

Britanski proizvođač motora za avione Rols-Rojs ugasiće najmanje 9.000 radnih mesta zbog pada tražnje za avio-prevozom izazvanog pandemijom korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.