Galerija: Rolls-Royce Ghost Black Badge – crn, da crnji ne može biti

Izvor: B92, 28.Nov.2021, 12:53

Galerija: Rolls-Royce Ghost Black Badge – crn, da crnji ne može biti

Sa čak 45 kilograma farbe na karoseriji, kako kažu u kompaniji, postignuta je najdublja crna u svetu produkcijskih automobila.

Rolls-Royce je nedavno predstavio novu ekskluzivu – Ghost Black Badge koji predstavlja mračno naličje osnovne verzije ovog modela.

Po čemu se razlikuje od "običnog" Ghosta? Čak 45 kilograma farbe na karoseriji, čime je, kako kažu u kompaniji, postignuta najdublja crna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svetu produkcijskih automobila.

Kada se zaviri u putničku kabinu ovog automobila, može da se vidi upravo ono što se i očekuje od jednog vozila ove prestižne marke.

Tu su neverovatno udobna sedišta, savršeno obrađena mekom kožom, obilje prostora za noge i gomila luksuznih sadržaja.

Ovaj automobil karakterišu brojni ekstravagantni detalji. Na primer, tačno 152 LED diode ugrađene su u komandnu tablu koja izgleda kao digitalni ekran, a zapravo je komad crno lakiranog drveta.

Sledeći ideju jednostavnosti, ispod je postavljena još jedna ploča – izrađena od nekoliko slojeva ugljeničnih vlakana.

Motorizacija je posebna priča u kojoj nema mesta za ekologiju. Black Badge pogoni pojačani V12 zapremine 6.75 litara koji, prema fabričkim podacima, u proseku troši 15,8 litara na 100 km i ispušta čak 359 g CO2 po km.

Motor proizvodi 600 KS i 900 Nm, što je dovoljno da ovaj 2,5 tone težak automobil do stotke ubrza za 4,7 sekundi.

Početna cena modela Ghost Black Badge u Britaniji iznosi oko 250.000 funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.