Robi u Banjaluci: Pamtim ono finale Kupa SFRJ

Izvor: Mondo, 16.Jan.2018, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robi u Banjaluci: Pamtim "ono" finale Kupa SFRJ

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki boravio je u utorak u Banjaluci i govorio o "zmajevima", Zvezdi i Partizanu u Ligi Evrope, Hrvatskoj i Srbiji na SP u Rusiji...

Robert Prosinečki dobio je novi selektorski posao u Bosni i Hercegovini, a za tim mestom i očekivano veliku pažnju javnosti.

"Veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Žuti" je u utorak stigao u Banjaluku i u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske priznao da se sjajno oseća u gradu na Vrbasu.

"Nisam dugo bio ovde, a svakako najviše se sećam poraza koji je Borac naneo Crvenoj zvezdi 1987. godine kada je banjalučki klub u to vreme osvojio Kup Јugoslavije", izjavio je Prosinečki.

Prema njegovim rečima, veoma je motivisan da ostvari uspeh sa selekcijom BiH.

"Motivi i želje su zaista velike. BiH ima sjajnu reprezentaciju, dobre igrače i moj cilj je bio da preuzmem selektorsko mesto u reprezentaciji. Smatram to velikim izazovom i imam ambicije da BiH odvedem na jedno veliko takmičenje, a naredno veliko takmičenje je Evropsko prvenstvo 2020. godine".

Prosinečki se dotakao i plasmana Crvene zvezde i Partizana, koji su posle 25 godina "prezimili" u Evropi.

SLUŠAM ROK, ALI VOLIM I STARIJE NARODNJAKE

"Ne želim da zvuči kao kliše ali moj život je samo fudbal. Pored toga, kada imam bar malo slobodnog vremena, zajedno sa suprugom volim da pogledam neki dobar film i poslušam kvalitetnu muziku, uglavnom rok ali ne krijem da volim i starije narodnjake, naravno, kada to profesionalne obaveze dozvole. Uglavnom, sasvim sam malo slobodan", dodao je Robi.

"Sigurno je velika stvar što su i Zvezda i Partizan dočekali proleće u Evropi nakon dugo vremena. Došli su među 16 najboljih ekipa i nijednoj ekipi dalje neće biti nimalo lako. Crvena zvezda za nijansu je izvukla nezgodnijeg protivnika. CSKA je dugo bio redovan učesnik Lige šampiona, tako da, sasvim sam siguran, beogradske crveno-bele očekuje izuzetno teška utakmica. Zvezda u zadnje vrijeme igra sve bolje i kroz vrlo tešku grupu, pored Arsenala i Kelna, prošla je dalje. Zbog toga svi verujemo da bi se i naredna prepreka u vidu CSKA mogla savladati.Partizan je izvukao nešto slabijeg protivnika iako smatram da u nokaut fazi Lige Evrope nema slabih protivnika. U svakom slučaju smatram da će im biti nešto lakši put do osmine finala".

Nezaobilazna tema je bilo i predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, gdje će nastupati Srbija i Hrvatska.

"U Hrvatskoj se dosta priča o ovoj generaciji reprezentativaca. Ovo je reprezentacija koja je skup igrača koji igraju u najboljim klubovima u Evropi i svetu. Od Hrvatske se najmanje očekuje da prođe grupu, što je i normalno, ali želje za velikim rezultatom sigurno su prisutne kod svih. Srbija se dugo nije plasirala na neko veliko takmičenje. Nakon osam godina, ponovo je došla na scenu, na Svetsko prvenstvo. Srpska reprezentacija ima dosta tešku grupu. Tu je ipak dugogodišnji svetski prvak, Brazil koji evidentno nije samo favorit u grupi nego i jedan od favorita za osvajanje Mundijala u Rusiji.Takođe, tu je Švajcarska koja je poslednjih godina dosta napredovala jer im igrači igraju u velikim klubovima. Švajcarci imaju sjajnu generaciju, tako da će Srbiji biti izuzetno teško u grupi", podvukao je Prosinečki.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.