Pastor: Srbija bez kandidature zbog zakona o restituciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2011, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Srbija bez kandidature zbog zakona o restituciji

NOVI SAD -

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine.

"Svi treba da shvate da je sada status kandidata ulog. Srbija ne može postati kandidat dok ne izmeni zakon", rekao je Pastor za današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo).

Dodao je da Mađarska "misli vrlo ozbiljno" u vezi sa stavom da ukoliko Srbija ne bude brisala kolektivno uskraćivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava mađarskoj zajednici, onda ubuduće neće podržati evropsku integraciju zemlje.

"Ukoliko su Holanđani imali dovoljno težine da tokom dugog niza godina utiču na različite procese, to nije bilo zato što su Holanđani jači od Mađara. U ovakvim pitanjima reč svakog ima podjednaku snagu", kazao je Pastor.

SVM je sinoć najavio da će Ustavnom sudu podneti inicijativu za ocenu ustavnosti i stavljanje van snage odredbe Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, koja, kako je ocenjeno, predstavlja potvrđivanje principa kolektivne odgovornosti.

"Ubeđeni smo da zakon, ignorisanjem načela individualne odgovornosti, krši više odredaba Ustava, i u suprotnosti je sa osnovnim vrednostima EU", navela je ta stranka i izrazila žaljenje što je predsednik Srbije Boris Tadić doneo ukaz o proglašenju Zakona koji stupa na snagu 6. oktobra.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Bez kandidature zbog restitucije"

Izvor: B92, 04.Okt.2011

Novi Sad -- Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio da Srbija ne može postati kandidat za EU dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine..."Svi treba da shvate da je sada status kandidata ulog. Srbija ne može postati kandidat dok ne izmeni zakon", rekao je Pastor za novosadski list...

Nastavak na B92...

PASTOR: NIŠTA OD EU PRE IZMENA ZAKONA O RESTITUCIJI

Izvor: Kurir, 04.Okt.2011

NOVI SAD - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine..."Svi treba da shvate da je sada status kandidata ulog. Srbija ne može postati kandidat dok ne izmeni zakon", rekao je Pastor...

Nastavak na Kurir...

Pastor: Srbija bez kandidature zbog zakona o restituciji

Izvor: Blic, 04.Okt.2011

Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine, svi treba da shvate da je sada status kandidata ulog, izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor za novosadski Mađar so...On je naglasio da Mađarska "misli vrlo ozbiljno” u vezi...

Nastavak na Blic...

Neslaganje

Izvor: RTV Pink, 04.Okt.2011

Pastor: Srbija bez kandidature zbog zakona o restituciji . . . Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine. .

Nastavak na RTV Pink...

"Srbija će ostati bez kandidature zbog restitucije"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2011

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine..."Svi treba da shvate da je sada status kandidata ulog. Srbija ne može postati kandidat dok ne izmeni zakon", rekao je Pastor za današnji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pastor: Ništa od EU pre izmena zakona o restituciji

Izvor: Glas javnosti, 05.Okt.2011, 07:16

NOVI SAD - Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je da Srbija ne može postati kandidat za Evropsku uniju dok ne izmeni Zakon o vraćanju imovine..."Svi treba da shvate da je sada status kandidata ulog. Srbija ne može postati kandidat dok ne izmeni zakon", rekao je Pastor...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.