Bivši vlasnici traže vraćanje imovine u naturi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2017, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši vlasnici traže vraćanje imovine u naturi

Mreža za restituciju odbacuje ideju da se bivši vlasnici obeštete isključivo hartijama od vrednosti, jer bi i građani i budžet pretrpeli štetu u korist uzurpatora državne imovine.

Mreža će tražiti izmene zakona koje bi omogućile vraćanje oduzete imovine posle Drugog svetskog rata u naturi, što je i u interesu drzave, kako se ne bi dodatno povećavao javni dug.

Koordinator Mreže za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << restituciju, Mile Antić, rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da stari vlasnici ne žele "mizerno" obeštećenje koje bi palo na teret budžetskih obveznika, kako bi uzurpatori njihovu imovinu dobili na tacni.

Predsednik Udruženja građana za povraćaj oduzete imovine, Bogdan Veljković, rekao je da ne razume da se i pored visokog javnog duga budžet Republike Srbije opterećuje novim zaduženjem za isplatu obeštećenja od dve milijarde evra, iako imovina bez problema može da se vrati u naturi.

Ekonomista Miroslav Prokopijević istakao je da bi obveznice bile nova nepravda za građane kojima je imovina oduzeta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.