Izvor: RTS, 01.Avg.2020, 14:10

Ambasada SAD: Priznanje Srbiji za iskorak po pitanjima restitucije u vezi sa Holokaustom

Srbija prednjači u angažovanju na tretmanu užasnog nasleđa Holokausta i ponosni smo na svoje partnerstvo sa Srbijom u naporu da se zadovolji pravda za žrtve, saopštila je ambasada SAD u Beogradu.
U saopštenju objavljenom na sajtu ambasade podseća se da je Srbija 24. februara usvojila zakon o finansiranju prvog memorijalnog kompleksa posvećenog Holokaustu, koji će biti ustanovljen na mestu nekadašnjeg koncentracionog logora "Staro sajmište". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Dodatno, ovim zakonom se pod zaštitu stavlja i mesto još jednog logora - "Topovske šupe".
Usvajanje radne definicije antisemitizma po Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust od strane Vlade Srbije 26. februara bila je suštinska polazna tačka u borbi protiv poricanja Holokausta, navodi se u saopštenju ambasade.
U zajedničkom saopštenju za medije, senatori Marko Rubio i Tami Boldvin naglašavaju činjenicu da je Srbija jedina zemlja koja je donela zakon o restituciji imovine povezane sa Holokaustom nakon Terezinske deklaracije iz 2009. godine, istaknuto je u saopštenju.
Dvojica senatora su izdala ovo saopštenje nakon što je Stejt department 29. jula objavio izveštaj pod nazivom Pravda za preživele neobeštećene.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika odala priznanje Srbiji u tretmanu užasnog nasleđa Holokausta

Izvor: Blic, 01.Avg.2020

Srbija prednjači u angažovanju na tretmanu užasnog nasleđa Holokausta i ponosni smo na svoje partnerstvo sa Srbijom u naporu da se zadovolji pravda za žrtve, saopštila je ambasada SAD u Beogradu.

Nastavak na Blic...

POHVALA ZA NAŠU ZEMLJU: Iz ambasade SAD su ponosni na svoje partnerstvo sa Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2020

Srbija je 24. februara usvojila zakon o prvom memorijalnom kompleksu posvećenom Holokaustu..Iz ambasade dodaju da su ponosni na svoje partnerstvo sa Srbijom u naporu da se zadovolji pravda za žrtve...U saopštenju objavljenom na sajtu ambasade podseća se da je Srbija 24. februara usvojila zakon o...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.