UŽAS U BOSNI Mladić (19) SEBI sekirom odsekao šaku, a dok je brat jurio po pomoć, odrezao i STOPALO

Izvor: Blic, 22.Feb.2018, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U BOSNI Mladić (19) SEBI sekirom odsekao šaku, a dok je brat jurio po pomoć, odrezao i STOPALO

Tragediji u selu Brankovići kod Žepča, kada je Ivan Slišković (19) sebi sekirom odsekao stopalo i šaku, svedočio je samo njegov brat. Kako saznajemo, Ivan je prvo sebi odsekao šaku. Kada je to video njegov brat, panično je potrčao prema telefonu da pozove pomoć.

Iako bi mnogi pali u nesvest samo kad bi videli zastrašujući prizor, Ivana ni strahovita bol, ni krv koja je lila na sve strane nije zaustavila, pa je u nekoliko sekundi bratovljevog odsustva odsekao sebi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << levo stopalo, pričaju komšije Sliškovića.

Da nešto nije u redu moglo se naslutiti dan ranije. Komšija, koji je tražio da mu ne objavljujemo identitet, priča da je Ivan najpre podavio kokoši u dvorištu, a potom mačku i psa isekao na komade.

Sliškovići žive u zabačenom delu sela Brankovići, nadomak Žepča. Trošni kućerak okružen je šumom i na prvi pogled potvrđuje da su Sliškovići jedna od najsiromašnijih porodica u ovom inače bogatom i naprednom selu.

U kući je danas bila Ivanova majka. U domu Sliškovića se ne izuva. Na podu jedine prostorije, koja je i kuhinja i dnevna soba, zalepljene su pločice. Nervozno lomi ruke i prepliće prste, ponavljajući reči “Ne znam šta se desilo, ništa nisam videla”. Nesrećna žena nam se nije predstavila. Potpuno izgubljena zbog tragedije koja se dogodila, počela je da se smeje i priča o nekoj svojoj strini koju mnogo voli.

Od komšija saznajemo da je mladić i ranije imao halucinacije i pravovremeno je upućivan na psihijatrijsko lečenje.

Kako je "Blic" već pisao, u trenutku nervnog rastrojstva Ivan Slišković (19) iz Brankovića kod Žepča, sinoć je sebi odsekao ruku i nogu, nakon čega je hitno prebačen u sarajevsku bolnicu. U Brankovićima su bili šokirani, kao i medicinsko osoblje koje je u prvim trenucima videlo stepen povreda.

Lekari Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, uspeli su da nesrećnom mladiću urade replantaciju leve šake, koju je sam sebi odsekao, dok za levo stopalo nije bilo spasa, preneo je ranije Faktor.

Kako je „EuroBlicu“ rekla Aldina Ahmić, portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona, policija je obavila uviđaj, ali će više detalja biti poznato kada budu mogli da obave razgovor i sa mladićem.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.