U Sarajevu uhapšene PLAĆENE UBICE, ne otkrivaju ni metu ni naručioca

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sarajevu uhapšene PLAĆENE UBICE, ne otkrivaju ni metu ni naručioca

Dvojica plaćenih ubica iz Srbije i Crne Gore uhapšeni su u Sarajevu, a kod njih su pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima.

Uhapšeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice. Prilikom saslušanja u MUP Kantona Sarajevo priznali su da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva niti koga su trebali da likvidiraju, saznaje Žurnal.

Istražni organi sumnjaju da se ova dvojica ubica dovode u vezu sa kriminalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupom Nasera Keljmendija, te zemunskim klanom.

Baranin Marko Gojčević poznata je osoba u kriminalnom miljeu u Crnoj Gori. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva kriminalca Edmonda Mustafe. Policija sumnja da bi dolazak u Sarajevo mogao imati veze sa serijom eksplozija koje su se proteklih meseci dešavale u Baru.

Niz ubistava

Prema informacijama Žurnala, Gojčević je blizak Jovanu Klisiću, kriminalcu koji je bio član kriminalne grupe Baranina Armina - Mušeta Osmanagića, koji je ubijen u septembru 2014. godine. Policijski organi u Crnoj Gori tada su sumnjali da su Osmanagića ubili pripadnici kriminalne grupacije iz BiH.

U vezu sa njegovim ubistvom dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je pred svojim kućnim pragom u Mostaru ubijen u oktobru 2015. Cicmilove ubice do danas nisu pronađene.

Der Čaba je poznat u javnosti kao plaćeni ubica. On je 2004. priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Ubistvu je, prema pisanju srpskih medija, prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

I Čaba i Gojčević se trenutno nalaze u pritvoru u Sarajevu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.