Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom vikenda DVE NESREĆE na radnom mestu: Radnika ZATRPALA ZEMLJA, a od prese NASTRADAO poljoprivrednik

Tokom vikenda dogodile su se dve nesreće u kojima je poginuo muškarac na koga se obrušila zemlja u krugu “Željezare” u Ilijašu, a kod Vareša muškarac tokom baliranja sena.

Nesreća u krugu “Željezare” policiji je prijavljena juče ujutro, oko 10.25 časova. Tada im je rečeno da je na takozvanom Kopu došlo do obrušavanja zemlje i drugog materijala i da je tom prilikom jedna osoba ostala zatrpana ispod.

- Prilikom iskopa sekundarnih sirovina na preminulog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se obrušila veća količina zemlje. Telo je izvučeno, ali pomoći nije bilo – rekli su u MUP Kantona Sarajevo.

Na licu mesta osim policije odmah je stigla i ekipa Hitne pomoći, a uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac.

U petak poslepodne poginuo je F.P. (54) iz Budoželje kod Vareša i to prilikom presovanja sena. Policiju je o nesreći telefonom obavestio M. B. koji je rekao da se nesreća dogodila kada je mašina za presovanje sena uhvatila šal nastradalog muškarca. Oni koji su poznavali F.P. kažu da se radilo o vrednom čoveku koji je preživljavao obavljajući poslove po selu, jer je od rata bio nezaposlen.

Početkom godine u krugu “Termoelektrane” Tuzla dogodila se nesreća u kojoj je poginuo radnik R.S. (56) iz Lukavca. On je nastradao prilikom rušenja rashladnih blokova Termoelektrane, a prema informacijama sa terena, on je pao sa 20 metara visine.

I prošle godine dogodilo se nekoliko nesreća na radu koje su imale najfatalnije posledice. Polovinom decembra od povreda koje je zadobio prilikom pada preminuo je F.Č. radnik građevinske firme.

On je pao sa skele prilikom izvođenja radova u Zagrebačkoj ulici u Mostaru. U decembru se dogodila još jedna nesreća u kojoj je nastradao J.R., radnik kamenoloma Lapišnica u Istočnom Sarajevu. On je poginuo prilikom velikog odrona zemlje i kamena.

Prošlog meseca od strujnog udara poginuo je radnik A.M. iz Gračanice. On je prilikom parkiranja vozila dizalicom zakačio dalekovod pri čemu je došlo do strujnog udara. Zadobio je teške povrede od kojih je ubrzo preminuo.

Poginula dva rudara

U oktobru prošle godine dogodile su se dve nesreća u kojima su poginuli rudari. U Rudniku mrkog uglja “Breza” poginuo je A.Z. (28) koga je, dok je radio u trećoj smeni, smrskala pogonska guma. Mladić je u rudniku bio zaposlen od 2009. godine, a u novom pogonu radio je četiri meseca. Rudar R. F. (69) poginuo je kada se na njega obrušila zemlja u rudniku boksita „Crvene stijene” u Jajcu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.