Tegeltija: MMF upoznat sa finansijskim stanjem Srpske

Izvor: Blic, 22.Sep.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tegeltija: MMF upoznat sa finansijskim stanjem Srpske

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas u Banjaluci da Međunarodni monetarni fond /MMF/ ne može biti zabrinut kada je reč o deficitu Srpske, jer je veoma dobro upoznat kakva je situacija.

Tegeltija je naglasio da Srpska svaki mesec, u skladu sa sporazumom sa MMF, ovoj međunarodnoj instituciji dostavlja izveštaje na način kako su i zahtevali.

On je podsetio da postoje velika odstupanja između onoga što utvrđuje MMF i Glavna služba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za reviziju javnog sektora Srpske.

- Glava služba za reviziju i ne tvrdi da je to deficit, već želi da se neke neplaćene obaveze evidentiraju kao deficit - rekao je Tegeltija novinarima.

Govoreći o zakonu o akcizama i uslovljavanjima Evropske komisije za njegovo usvajanje, Tegeltija je rekao da je očigledno da je Evropska komisija svesna važnosti ovog zakona kada je reč o investicijama.

On je naveo da u ovom trenutku u Sarajevu ne postoji većina, ali veruje da će biti dovoljno razuma u parlamentarnim strankama koje čine vlast na nivou BiH za usvajanje zakona o akcizama.

Tegeltija je ponovio da neusvajanjem ovog zakona već dugo novac gube budžeti javnih preduzeća, a ne entiteta i zajedničkih institucija.

- Projekti izgradnje infrastrukture bi mnogo brže bili realizovani, jer su neki od kreditnih sredstava blokirani zbog neusvajanja tog zakona - naglasio je Tegeltija.

Upitan da li je za parlamentarni nadzor Centralne banke BiH, Tegeltija je rekao da je važno sačuvati sadašnji nivo samostalnosti Centralne banke, te da Srpska neće podržati zavisan položaj Centralne banke, pre svega guvernera od parlamenta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tegeltija: MMF ne može biti zabrinut zbog deficita Srpske

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Sep.2017

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija izjavio je danas u Banjaluci da Međunarodni monetarni fond (MMF) ne može biti zabrinut kada je riječ o deficitu Srpske, jer je veoma dobro upoznat kakva je situacija...Tegeltija je naglasio da Srpska svaki mjesec, u skladu sa sporazumom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.