Šnjegota i njegov zamenik razrešeni dužnosti

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šnjegota i njegov zamenik razrešeni dužnosti

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini RS večeras je razrešila dužnosti glavnog revizora Glavne službe za reviziju javnog sektora RS Duška Šnjegotu i njegovog zamenika Darka Pejića.

Šnjegota i Pejić podneli su ostavke 31. avgusta, odnosno stavili na raspolaganje svoje mandate parlamentu RS, koje su večeras i prihvaćene na sednici parlamenta, kojoj ne prisustvuju poslanici opozicije.

Predsednik RS Milorad Dodik je nedavno najavio smenu glavnog revizora RS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Duška Šnjegote, koga je optužio da pokušava da raznim tendecioznim informacijama uvede javnost u zabludu u vezi s određenim činjenicama.

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS je nedavno objavila konsolidovani finansijski izveštaj za korisnike budžeta RS za 2016., u kojem je navedeno da je nepokriveni deficit budžeta RS iznosio najmanje 175,6 miliona KM, a da su budžetski korisnici stvorili za najmanje 118 miliona KM veće obaveze od raspoloživih sredstava, što vlast u Srpskoj osporava.

Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini, bez prisutva opozicije, večeras su okončali raspravu o svih 18 tačaka dnevnog reda.

Kako je na početku zasedanja rekao predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović sednica se održava u maloj sali Narodne skupštine zbog fizičkog onemogućavanja održavanja sednice u plenarnoj sali.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vladajuća većina u RS prihvatila ostavku glavnog revizora

Izvor: B92, 13.Sep.2017

Banjaluka -- Poslanici vladajuće većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske su prihvatili ostavke glavnog revizora RS Duška Šnjegote i njegovog zamenika Darka Pejića...Ostavka glavnog revizora prihvaćena je na sednici kojoj nisu prisustvovali poslanici opozicije...Šnjegota i Pejić podneli...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.