SEKIROM RASKOMADALA MUŽA Ženi monstrumu iz Zvornika sedam i po godina robije, porodica žrtve OGORČENA

Izvor: Blic, 23.Nov.2017, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKIROM RASKOMADALA MUŽA Ženi monstrumu iz Zvornika sedam i po godina robije, porodica žrtve OGORČENA

Okružni sud u Bijeljini osudio je Milku Katanović (55) iz Zvornika na sedam i po godina zatvora, jer je 14. juna u prizemlju porodične kuće u Karakaju kod Zvornika sekirom usmrtila supruga Vojislava Katanovića (59).

Presuda je rezultat ranije postignutog sporazuma o priznanju krivice. Izricanje presude pratili su jecaji njegove najbliže rodbine, trojice braće i sestre, koji su pre toga pred sudom izjavili da traže maksimalnu zatvorsku kaznu, primerenu za ovako svirepo ubistvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Na pitanje sudije traže li materijalnu nadoknadu, oni su izjavili da je šteta već pretrpljena, a sestra ubijenog Vojislava Ranka Đurić izjavila je da “srce trpi i trpeće dok je živa” te da njoj “ne treba nikakva nadoknada štete”.

Sud je Milki Katanović, ujedno, produžio pritvor. Prilikom donošenja krivičnopravne sankcije, sud je uzeo u obzir sve okolnosti pod kojima je izvršeno ubistvo, kao i nalaz i mišljenje Zavoda za forenzičku psihologiju sa Sokoca, koji je ocenio da je ubistvo izvršeno u stanju privremene duševne poremećenosti.

Obrazlažući izrečenu kaznu, sudija Mensur Đonlić istaknuo je da je ona primerena. Iako je Sudsko veće istaknulo da u ovakvoj situaciji, kada je postignut sporazum o priznanju krivice, niko nema pravo na žalbu, trojica braće ubijenog Vojislava - Mitar, Cviko i Ljubo Katanović te Vojislavova sestra Ranka Đurić najavili su da će se žaliti na izrečenu kaznu, te da će oni pokrenuti novu parnicu.

Otežavajuće okolnosti

Tužilac Vera Lazić, izjavila je nakon presude da će kazna zatvora postići svoju svrhu, navodeći i otežavajuće okolnosti po Milku Katanović, koja je nakon ubistva odnela telo muža na sprat nedovršene kuće te mu odsekla ruke i noge.

Ekstremitete je isitnila u komade, a trup i glavu stavila u torbu i kolicima odvezla u obližnji šumarak i zakopala. Najlonsku mušemu i ćebe s iseckanim delovima ekstremiteta bacila je u kontejner i oni nikada nisu pronađeni.

Protestovali ispred suda

Članovi porodice ubijenog Vojislava, braća, njihove supruge i njegova sestra, protestovali su pre izricanja presude ispred zgrade Suda, tražeći maksimalnu zatvorsku kaznu za Milku Katanović.

Na ispisanim transparentima naveli su: “Nećemo nagodbu – hoćemo suđenje”, “Tražimo maksimalnu kaznu za Milku”, “Milka monstrum”, piše Avaz.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.