Izvor: Blic, 17.Feb.2017, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija pretresa prostorije SDA koje koristi Zukić

Pripadnici MUP Sarajevskog kantona pretresaju centralu SDA u Sarajevu, preneo je portal "Kliks".

Generalni sekretar SDA Amir Zukić uhapšen je danas po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, rekla je portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Zukić je uhapšen zbog nezakonitog zapošljavanja u javnim preduzećima.

Ime Amira Zukića, te potpredsednika SDA Asima Sarajlića i Mirsada Kukića dovođeno je u vezu sa nezakonitim zapošljavanjem nakon hapšenja u akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Bosna".

Tada uhapšeni bivši izvršni direktor "Elektroprivrede BiH" Esed Džananović rekao je da je zapošljavanje u "Elektroprivredu" vršeno po direktnom nalogu visokih zvaničnika SDA.

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras novinarima u Sarajevu da je prerano za bilo kakve komentare o hapšenju Zukića.

On je dodao i da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno te da treba imati veru u pravosudni sistem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U toku pretres kancelarije Amira Zukića

Izvor: Blic, 17.Feb.2017

Kantonalna policija u Sarajevu pretresa kancelariju generalnog sekretara SDA Amira Zukića, a ne centralu SDA u Sarajevu, potvrđeno je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo...Portparol kantonalnog Tužilaštva Azra Bavčić rekla je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo pretresaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.