Izvor: Blic, 09.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Perić: U Sarajevu više Kineza, nego Srba i Hrvata zajedno

U Sarajevu, tokom poslednje dve godine, pojačan je trend iseljavanja nemuslimanskog stanovništva.

Josip Perić, predsednik kluba Hrvata u Domu naroda parlamenta Federacije BiH izjavio je, da se iz Sarajeva u poslednje dve godine trajno iselilo 500 hrvatskih porodica i da glavni grad BiH sve više postaje jednonacionalni ,bošnjački grad.

"To potvrđuje činjenica da među 290 odbornika izabranih na izborima oktobra prošle godine u 10 skupština opština kantona Sarajevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nema ni jednog Hrvata", rekao je Perić.

On je ukazao i na, kako je rekao, pogubnu činjenicu da se u poslednje vreme i neki Bošnjaci izjašnjavaju kao Hrvati samo da bi, zbog navodne multietničnosti, sačuvali radna mesta ili funkcije, preneli su mediji.

Direktor Biroa za ljudska prava Demokratske inicijative sarajevskih Srba Dušan Šehovac takođe je upozorio da zbog obespravljenosti i Srbi u posleratnom periodu napuštaju Sarajevo.

"Ukoliko se ovakav trend nastavi stari će izumreti, a mladi su već odavno otišli iz Sarajeva", rekao je Šahovac.

U Sarajevu je pre rata živelo 167.000 Srba, a sada ih je manje od 7.000. Prema podacima nevladine organizacije Kroacija libertas, u Sarajevu trenutno živi više Kineza i onih Bošnjaka koji su se pridružili radikalnim islamistima, vehabijama i selefijama, nego Srba i Hrvata zajedno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi i Hrvati napuštaju Sarajevo

Izvor: RTS, 09.Feb.2009

U Sarajevu pre rata živelo 167.000 Srba, sada ih je manje od 7.000. U poslednje dve godine iz Sarajeva se odselilo 500 hrvatskih porodica. ..Predsednik kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Josip Perić izjavio je da se iz Sarajeva u poslednje dve godine trajno iselilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.