Izvor: Blic, 20.Jan.2018, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUT KOJIM SE REĐE IDE Ovaj mladi bračni par je izabrao da živi od poljoprivrede

Dvadesetpetogodišnji Vojislav Lukić iz Suvog polja kod Bijeljine, automehaničar po struci, imao je mogućnost da ode u Nemačku kod oca i tamo živi i radi, što je san mnogih njegovih vršnjaka.

Ali Vojislav je izabrao rodno selo i poljoprivredu na porodičnom imanju. Zasnovao je porodicu, proizvodi žitarice, mleko, tovi junad i srećan je što je ostvario svoj san.

Nije želeo da ode u tuđu zemlju i ostavi imanje da zarasta u korov. Prvi automobil koji mu je poklonio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otac, prodao je i kupio kombajn. Danas ima farme za tov i proizvodnju mleka, sije žitarice i uslužno obrađuje zemlju drugim poljoprivrednicima.

- Sviđa mi se ovde ovaj život na selu i da ovde radim. Neko ne voli i jedva čeka da ode tamo, ali nije ni tamo lako. Meni je ovde dobro, volim to da radim i pošto volim meni je ovde baš fino - izjavio je Lukić.

U farmi ima 20 muznih grla. Mesečno isporuči oko 10 hiljada litara mleka. Od kada kravama puštaju muziku, kaže, mlečnost se znatno popravila.

- Ima skoro petnaest godina i nikada se radio nije ugasio. Znam sigurno, kada bi radio ugasio da bi došlo do manjka mleka - dodao je Lukić.

Supruga Živana, ekonomski tehničar –bankarskog smera, dobro se snašla u poljoprivrednim poslovima.

- Imala sam mogućnost da nađem posao, ali pošto muž se bavi ovim, odlučili smo da tu ostanemo. To radimo i zavolela sam, uopšte nemam problem i sve mi ide od ruke - navela je supruga Živana Lukić, prenosi RTRS.

U porodici žive i rade četiri generacije. Sve što zna o poljoprivredi naučio je od deda koji je uvek tu kada zatreba pomoć.

- Vukao je sam s volom. Ako jedan ne može da vuče, ja stavim svoje rame i vučem. Sad imamo traktor i kombajn. Nema krize nikakve, ako hoćeš da radiš, ako nećeš i nemaš ništa - istakao je deda Miodrag Lukić.

A Lukići imaju, bogato imanje, poljoprivredne mašine, izgradili su i novu farmu da bi proširili proizvodnju, i što je najvažnije, imaju srećnu i složnu porodicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.