Novi trener Zoran Milinković obavio prve treninge s ekipom Borca: Obećavam borbu, ne i titulu

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi trener Zoran Milinković obavio prve treninge s ekipom Borca: Obećavam borbu, ne i titulu

Borac ima kvalitetan tim, sposoban da bude među šest najboljih u ligi BiH, a videćemo šta će da bude posle toga – kaže novi strateg Borca.

Zoran Milinković je juče obavio dva treninga s „crveno-pavima“, a kaže da su mu prvi utisci jako povoljni.

- Znam da sam došao u klub s velikom tradicijom i visokim ambicijama. Prvi utisci su itekako povoljni, nemam smetnji u radu. Upoznavanje je u toku, ali nema mesta opuštanju, jer znamo šta nas očekuje u nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sezone – tvrdi Milinković.

Ime novog trenera Borca uglavnom se veže za titulu šampiona Srbije koju je osvojio s beogradskim Partizanom u sezoni 2014/15.

- Borac je za mene novi izazov, a ne bih da se osvrćem na ono što je bilo nekada, odnosno na klubove u kojima sam radio. Voleo bih da s novim klubom osvojim trofej, ali to ne mogu da obećavam posle dva treninga. Navijačima Borca samo obećavam veliku borbu u svakoj utakmici, a to je u skladu imena ovog tima – dodao je Milinović.

Borac će s novim kormilarom pokušati da posle šest i po godina ostvari pobedu nad sledećim rivalom. Poslednji put banjalučani su slavili protiv tima s Pecare u februaru 2011. godine, kada su na kraju sezone stigli do titule šampiona BiH. Tada je bilo 2:1, golove su postigli Darko Maletić i Srđan Grahovac, a u narednih 12 utakmica (10 u prvenstvu i dve u Kupu BiH) Širokobriježani su ostvarili pet pobeda, dok je sedam utakmica završeno bez pobednika.

Učesnik poslednje pobede nad Širokobriježanima bio je golman Borca Asmir Avdukić.

- Nemamo šta da izgubimo u Širokom Brijegu, ali mnogo možemo da dobijemo. Moramo da idemo na pobedu, ne samo u ovoj utakmici nego u svim duelima, jer želimo da budemo u gornjem delu tabele. Sećam se pobede nad Širokim Brijegom, to je bila najuspešnija sezona Borca u novoj istoriji, s obzirom da smo osvojili titulu šampiona BiH. Od tada se mnogo toga promenilo, verujem da će utakmica biti pravi derbi, a nadam se povoljnom ishodu, odnosno osvajanju sva tri boda. Podela prvenstva na lige za šampiona i opstanak povećala je broj kvalitetnih utakmica, tako da nema podele na teške i lake rivale, pa je svaki susret podjednko važan – istakao je Avdukić.

Nekadašnji reprezentativac BiH je naviknut na promene trenera.

- Od nas igrača se traži da na svakom trenigu i utakici dajemo maksimum. Meni lično, a i većini ostalih fudbalera Borac je pružio mnogo i nemamo pravo da se žalimo na bilo šta, a najmanje da odlučujemo o trenerima i ostalim rukovodećim kadrovima. Što se tiče novog trenera još uvek se upoznajemo, a imamo dovoljno vremena da napravimo dobru atmosferu pred duel sa Širokobriježanima – dodao je Avdukić.

Iskusni čuvar mreže smatra dobro pamti veterana u redovima Širokobriježana Santosa laga Vagnera.

- Vagner nije kao nekada, ali je svakako velika opasnost, jer poseduje ogromno fudbalsko znanje i može jednim potezom da reši utamicu. Široki ima odlične pojedince ukomponovane u kvalitetnu celinu, a naš adut je pozitivan šok posle promene trenera. Sećam se da nas je pobeda u Širokom Bfrijegu 2011. pozitivno stimulisala i dovela do titule šampiona, pa priželjkujem da se to ponovi u narednoj utakmici. Nemamo pravo da pretimo Širokom Brijegu, koji je aktuelni osvajač Kupa BiH, ali imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu – smatra Avdukić.

Pred duel sa Širokim Brijegom Banjalučani će da imaju dve provere. U nedelju će gostovati drugoligašu RS Alfa Modriči, a za sredu je planiran duel s nekim od superligaša Srbije.

Ekipa Borca će od nedelje do srede da boravi na mini pripremama u Staroj Pazovi.

Vranješ: Razumem potez uprave

Bivši trener Borca Željko Vranješ kaže da nije previše pogođen postupkom uprave koja ga je smenila uprkos činjenici da se posle 6. kola nalazi na priželjkivanom mestu – među šest prvoplasiranih timova Premijer lige.

- Zahvaljujem se svim saradnicima, a položaj Borca na tabeli sve govori. Moje je da prihvatim odluku uprave kluba, Zoranu Milinkoviću i ekipi želim sve najbolje u nastavku sezone, a posle kraćeg odmora videću koja će mi uloga biti u klubu – rekao je Vranješ.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.