Nova predstava na banjalučkoj pozorišnoj sceni: Smešna strana studentskog života

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova predstava na banjalučkoj pozorišnoj sceni: Smešna strana studentskog života

Predstava “Studentski paviljon” na banjalučku scenu donela je komični deo studentskog života u gradu na Vrbasu. Radi se o komadu Banjalučkog studentskog pozorišta, za koji režiju potpisuje glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske, Željko Stjepanović.

Predstava je rađena po dramskom tekstu “Morska so” Emila Boneva, a Stjepanović kaže da je komad pre svega rađen za studentsku populaciju u Banjaluci.

Adaptirajući originalni tekst Emila Boneva, reditelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je radnju prebacio u sadašnje vreme u Banjaluku.

- Priča prati mlade ljude iz svih krajeva Republike Srpske koji dolaze u Banjaluku da studiraju. Na sceni su oživele njihove zgode i nezgode koje se dešavaju u dva dana studentskog života - kaže Stjepanović.

Osim zanimljivog teksta, reditelj prizanje da ga je motisivao i sastav publike koja dolazi u banjalučka pozorišta.

- Na izvođenjima predstava nema mnogo studenata, a posebno ne dolaze organizovano. Ovo što radi Studentsko pozorište je odličan primer kako se privlači mlada publika - ističe Stjepanović.

On je nakon premijere rekao da je prezadovoljan kako je publika prihvatila ovu predstavu, i dodao da Banjalučko studentsko pozorište sada na repertoaru ima još jedan hit komad.

- Prezadovoljan sam reakcijama publike. Nadao sam se da će to biti komad namenjen isključivo studenstkoj populaciji, ali ispostavilo se da je namenjen svima. U publici je bilo puno onih koju su nekada studirali, pa ih je predstava vratila u ta vremena. Pored toga, bilo je i studenata i mladih koji tek treba da zakorače u ove vode. Svi su odlično reagovali – kaže Stjepanović.

Ovo nije prvi put da poznati glumac sarađuje sa Banjalučkim studenskim pozorištem.

Kaže da je sa umetničkim direktorom Aleksandrom Pejakovićem odavno planirao saradnju, a ispostavilo se da je “Studentski paviljon” najbolji način za to. Stjepanović kaže da planira da radi na sličnim projektima sa ovim teatrom, ali kasnije.

Publika za sada, dodaje on, ima priliku da uživa u lepoj, životnoj i savremenoj predstavi, čija prva repriza je zakazana za 19. septembar u podrum sceni.

Glumačka ekipa

Priče iz studenskog paviljona na sceni su ispričali mladi glumci Marko Vukosav, Aleksandar Runjić, Tijana Jovanović i Maja Vujanović.

Pored režije, Željko Stjepanović je radio i dizajn scenskog prostora, izbor kostima, te muzike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.