Nišliji 30 godina zatvora za ubistvo oca i majke

Izvor: Cafe.ba, 13.Maj.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišliji 30 godina zatvora za ubistvo oca i majke

Četrdesetšestogodišnji Nišlija Dragan Stamenković osuđen je na 30, a njegova nevjenčana supruga Anita Stolić /40/ na 20 godina zatvora zbog ubistva Stamenkovićevog oca Milana i majke Slovenke.

Svirepo ubistvo dogodilo se 18. septembra 2013. godine u Niškoj Banji.

U Osnovnom sudu u Nišu oni su odgovarali za teško ubistvo, budući da su starce svirepo pretukli i ubacili u septičku jamu, a Milana dok je još bio živ.

Tokom sudskog postupka utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je da je u porodičnoj kući sin najprije letvom pretukao majku, slomivši joj lobanju, a zatim i oca koji je pokušao da odbani suprugu, prenose mediji.

Zatim je oca Milana, uz Anitinu pomoć, ubacio u septičku jamu. U jamu su ubacili i majku, a zatim je Dragan sišao i roditeljima stavio plastične kese na glavu.

On je tokom suđenja priznao ubistvo pokušavaću da umanji krivicu, navodeći da je pošao da uzme ključ od garaže u kojoj se nalazio novac, ali da ga je majka napala, zbog čega ju je izudarao, kao i oca.

Tvrdio je i da je Anita "dotukla" roditelje i da mu je predložila da ih bace u Nišavu, ali da su od namjere odustali i bacili ih u jamu, jer nisu imali automobil.

Anita je upotpunosti negirala krivično djelo, navodeći da je bila primorana da mu pomogne da se "otarasi leševa jer ga se plašila".

Dragan i Anita uhapšeni su nakon što je policija pronašla leševe.

Za krivično djelo teško ubistvo u Srbiji je zakonom predviđena maksimalna kazna do 40 godina zatvora.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.