Najstariji muškarac u BiH umro u 109. godini: Iza sebe ostavio 16 unučadi i 17 praunučadi

Izvor: Blic, 04.Jul.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstariji muškarac u BiH umro u 109. godini: Iza sebe ostavio 16 unučadi i 17 praunučadi

U Sarajevu je pre dva dana, u 109. godini, umro Muradif Karović koji je, prema raspoloživim informacijama, bio najstariji muškarac u BiH.

- Imao je težak život, jer je radio na selu, u poljoprivredi. Imao je dosta dece, što je velika obaveza, život ga nije mazio. Uvek je govorio da trebamo zdravo jesti i boraviti što više na čistom zraku. Možda je to bila njegova formula za dugovečnost - rekao je Ramiz Karović.

Svi su ljudi isti

Svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << decu Muradif je učio da budu društvena i da među ljudima ne prave razlike.

- Voleo je decu, ali i ljude svojih godina. Sa svima je mogao progovoriti i popričati. Bio je veseo, nasmejan, uvek dobro raspoložen. Voleo je da bude okružen ljudima - dodaje Ramiz.

Svestan i veseo

O žrtvi svog oca Ramiz govori s poštovanjem.

Posebno je izdvojio ratne godine i činjenicu da je njegov otac 1992. godine pešice došao iz Goražda u Sarajevo, gde je ostao do kraja života.

Iako je bio bolestan, kako nam je kazao njegov sin, do poslednjeg dana bio je svestan i veseo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.