Izvor: Blic, 16.Dec.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića koji je pao u Miljacku traže i u Doboju: Zbog opasne reke čamci ne mogu u vodu

Potraga za Aldinom Mulićem, koji je zajedno sa Irhanom Fočom, čije telo je pronađeno u četvrtak, upao u reku Miljacku i nestao, danas će se proširiti prema Doboju, a spasiocima je zbog lošeg vremena onemogućeno da reku Bosnu pretražuju čamcima.

Kako je za Faktor kazala Majda Kovač, portparol Federalne uprave Civilne zaštite, na terenu je već raspoređeno oko 60 volontera, koji su u ranim jutarnjim satima pristigli u FUCZ u Visokom.

- Oni su podeljeni u 8 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupa, kojima rukovode naši ljudi, kako ne bi bila ugrožena i njihova sigurnost. Potraga je krenula od Visokog prema Kaknju i Zenici, a tokom dana će se proširiti i prema Doboju. Voda je jako mutna, brza i opasna, zbog čega nisu pušteni čamci u reku, a tokom dana, kada se steknu uslovi, i to će biti učinjeno - kazala je Kovač.

Prema njenim rečima, pripadnici Federalnog MUP, pod rukovodstvom Kantonalne uprave Civilne zaštite Sarajevo, pregledaju delove reke Miljacke koji su već pregledani, od mesta gde su mladići upali u vodu, prema Visokom.

- Osim volontera, danas je sa nama i 25 pripadnika Specijalne jedinice MUP Zeničko-dobojskog kantona, kao i dva tima Civilne zaštite RS - kazala je Kovač.

Aldin Mulić (28) i Irhan Fočo (24) su u sredu ujutro upali u Miljacku u naselju Malta, a nakon toga pokrenuta je intenzivna potraga u kojoj učestvuju pripadnici Civilne zaštite i GSS, vatrogasci, policija i psi tragači.

U četvrtak je u reci Bosni kod Visokog pronađeno i identifikovano telo Irhana Foče.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.