Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane BiH za dve godine izdvojilo svotu novca za kulturno-zabavne programe i obuku imama

Ministarstvo odbrane BiH je od kraja 2015. pa do kraja 2017. godine na različite ugovore o delu utrošilo skoro 40 hiljada maraka.

Odgovor je ovo na poslaničko pitanje poslanika SDP Saše Magazinovića. On je ministra odbrane Marinu Pendeš /HDZ BiH/ pitao koliko je osoba zaposleno u njenom mandatu po osnovu ugovora o delu, za koje poslove, i šta je opravdanost takvog rešenja u svakom pojedinačnom slučaju.

Iz Ministarstva je poslan tabelarni prikaz osoba kao i razlozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog kojih su upošljavani, a iz čega je vidljivo da je najviše spoljnih saradnika angažovano za verske obrede i godišnjice važnih datuma za Oružane snage i Ministarstvo odbrane.

Iz Ministarstva navode da su za nešto više od dve godine potrošili blizu 40.000 KM za izvođenje kulturno-zabavnih programa, kao što su Božićni koncerti, organizacija kulturno-zabavnog programa povodom Božića, izrada scenarija i programa za realizaciju proslave povodom rođena Muhameda, obuku vojnih imama.

Za potrebe ovih verskih programa angažovano je 58 osoba.

Ministarstvo je u jednom slučaju za jednu osobu izdvojilo 3.000 KM, prilikom organizovanja kulturno-zabavnog programa povodom obeležavanja 1. decembra - Dana OS BiH.

Voditelje kulturno-zabavnih programa Ministarsvo je u protekle dve godine plaćalo od 300 do 500 KM.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.