Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić: Ako odbegli Sanjin Sefić ima državljanstvo Srbije, slučaj bi mogao da se zakomplikuje

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić istakao je da bi se slučaj Sanjina Sefić, koji je u ponedeljak automobilom usmrtio dve pešakinje u Sarajevu, mogao “da zakomplikuje ukoliko on ima državljanstvo Srbije u koju je pobegao”.

- Po Ustavu država ne mora da isporuči svog državljanina i onda ćemo  slučaj morati da ustupimo Tužilaštvu Srbije, ukoliko to Sefić bude tražio. Ali BiH ima i sporazum sa Srbijom po kojem nam u tom slučaju Sefića mogu da isporuče, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opet postoji ta mogućnost da se njemu sudi tamo. Ako Sefić nema državljanstvo Srbije, komšije ga moraju isporučiti - kazao je Mektić.

Pročitajte još:

On je dodao kako je obavešten i o internoj istrazi u Graničnoj policiji BiH, koja navodno nije bila obaveštena da MUP KS traga za Sanjinom Sefićem.

- Potrebno je da se utvrdi da su bili obavešteni, ako jesu neko će morati da snosi odgovornost Ako  nisu, onda odgovornost treba tražiti na drugoj strani, koja nije obavestila na vreme Graničnu policiju  - naveo je Mektić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.