Komandir Granične policije BiH oslobođen optužbi za krađu guma sa službenog vozila

Izvor: Blic, 23.Feb.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandir Granične policije BiH oslobođen optužbi za krađu guma sa službenog vozila

Apelaciono veće Suda BiH oslobodilo je komandira Granične policije Emira Dudu, krivice za zloupotrebu položaja zbog krađe automobilskih guma sa službenog vozila.

Kako javlja BIRN BiH Dudo je oslobođen krivice da je krajem 2016. godine u jedan autoservis u Foči dovezao službeno vozilo "golf 7" i naredio radnicima da s tog automobila skinu nove gume s felugama, te da ih namontiraju na "golf 6" u vlasništvu njegovog oca.

Prvostepenom presudom mu je izrečena kazna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvora u trajanju šest meseci i zabrana obavljanja funkcije komandira Granične policije u trajanju dve godine. Međutim, ova presuda je ukinuta i postupak je obnovljen.

Predsedavajući Apelacionog veća Senadin Begtašević, rekao je da bi određena osoba bila osuđena za zloupotrebu položaja, mora se dokazati "pribavljanje nezakonite koristi, nanošenje štete i oduzimanje prava".

Prema njegovim rečima, optužnica nije sadržavala određenje nastale štete, kao ni nameru da se pribavi korist, kao obeležje krivičnog dela.

- Delo za koje se optužuje nije propisano kao krivično delo. Nema bića ni zakonskih elemenata krivičnog dela - kazao je Begtašević.

Na tu presudu ne postoji mogućnost žalbe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.