KRITIČNO Požari na području Grahova i Drvara delo piromana?

Izvor: Blic, 28.Avg.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRITIČNO Požari na području Grahova i Drvara delo piromana?

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Mile Marčeta izjavio je danas da su požari koji su već duže vremena aktivni na području opština Grahovo i Drvar delo piromana.

- Evidentno je da je koncentracija požara na ovom prostoru u posljednje vreme pojačana. Ako se na istom području na razmaku od nekih dva do tri kilometra pojavljuju tri do četiri potpaljena mesta, onda to nije slučajno zapaljeno - rekao je Marčeta Srni.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaže da bi trebalo apelovati na Federalnu upravu Civilne zaštite, ali i na sve nadležne institucije da posvete više pažnje s ciljem sprečavanja požara jer je drvo glavni resurs kojim ove opštine raspolažu.

Marčeta ističe da je pomoć stigla iz Republike Srpske, te da je načelnik opštine Istočni Drvar poslao sve raspoložive resurse za gašenje požara, kao i Šumsko gazdinstvo "Klekovača", ali da to nije dovoljno.

On je izrazio zabrinutost da bi vatra, ako ne bude bilo kiše, mogla da zahvati duboku šumu, ali i doći do grada, što bi izazvalo nesagladive posledice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.