Incko: Odluka NSRS o referendumu o državnom pravosuđu i ovlaštenjima visokog predstavnika kršenje Dejtona

Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Odluka NSRS o referendumu o državnom pravosuđu i ovlaštenjima visokog predstavnika kršenje Dejtona

Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu o državnom pravosuđu i ovlaštenjima visokog predstavnika, koja je danas objavljena, predstavlja jasno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, istakao je visoki predstavnik Valentin Incko.

Incko ističe da odluku koja je rezultat inicijative predsednika RS Milorada Dodika i podrške članova vladajuće koalicije u RS, kao i nekih istomišljenika u Narodnoj skupštini, treba staviti van snage što pre.

U današnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Službenom glasniku Republike Srpske objavljena je odluka o raspisivanju referenduma u tom entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH, koja je usvojena još u julu 2015., ali do danas nije zvanično objavljena niti stupila na snagu.

Predsednik RS i SNSD Milorad Dodik juče je najavio da će SNSD u parlamentu RS suspendovati odluku o ovom referendumu, ukoliko bude objavljena.

Referendumsko pitanje na referendumu koji će biti suspendovan trebalo je glasiti "Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji Republike Srpske", stoji u referendumskom pitanju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Incko: Odluka NSRS o referendumu o državnom pravosuđu kršenje Dejtona

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2017

SARAJEVO - Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o referendumu o državnom pravosuđu i ovlaštenjima visokog predstavnika, koja je danas objavljena, predstavlja jasno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, istakao je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko...Incko ističe da odluku koja je rezultat...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.