Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iako je protiv njega potvrđena optužnica: Pomoćnik direktora RUGIP izašao iz pritvora i vratio se na posao

Aleksandar Deurić, pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, izašao je iz pritvora i vratio se na posao.

BN saznaje da je protiv njega potvrđena optužnica. Priznali su to za BN televiziju i u Republičkoj upravi.

Bez obzira na to što se protiv Aleksandra Deurića i dalje vodi istraga zbog sumnje na zloupotrebu položaja, to rukovodstvu Geodetske uprave nije smetalo da Deurića vrati u fotelju.

- U vezi sa Vašim upitom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obaveštavamo vas da je Aleksandar Deurić jutros došao na posao u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te da pomenuti obavlja poslove koji nisu vezani za radnje u vezi sa kojima se vodi istraga i u vezi sa kojima je potvrđena optužnica - navodi se u pisanom odgovoru RUGIP, piše BN.

U Geodetskoj upravi prvi put su zvanično potvrdili da je optužnica protiv Deurića potvrđena, ali on se i pored toga vratio na posao.

U tome ne vide nikakav problem. Krunski svedoci Republičkog javnog tužilaštva protiv Aleksandra Deurića i Dragana Grulovića biće bivši direktor Geodetske uprave Republike Srpske Miloš Komljenović i pomoćnik direktora u Sektoru za imovinsko-pravne poslove Ćana Babić.

Izvori iz RUGIP tvrde i kako je završen posao oko premeštanja Ćane Babić i to u Vladinu Komisiju za žalbe. U Geodetskoj upravi radi se i na novom Pravilniku o sistematizaciji.

- Trenutno se vrši analiza postojećih radnih mesta prema važećem Pravilniku, kako bi se utvrdila potreba za donošenje novog pravilnika - navode u Geodetskoj upravi Republike Srpske.

Plan je da novim Pravilnikom broj pomoćnika direktora sa sadašnjih šest bude smanjen na dva. Izvori navode da bi jedan od njih mogao da bude Mirko Stojčinović, koji je u oktobru pušten iz pritvora i odmah vraćen na posao u Geodetsku upravu.

Bio je suspendovan u periodu od tri meseca, koliko je bio u pritvoru. Pušten je da se brani sa slobode, ali je Okružno tužilaštvo i u njegovom slučaju podiglo optužnicu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.