Izvor: Blic, 17.Dec.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IN MEMORIAM EKV Koncertima širom BiH obeležava se 24 godišnjica od smrti Milana Mladenovića, pogledajte kako je bilo u Mostaru (VIDEO)

Koncert 'In memoriam of EKV' u Mostaru odražan je sinoć u dvorani OKC 'Abrašević' u organizaciji Kuće muzike i zabave 'Panta rhei' iz Sarajeva. Publika legendarnog benda došla je na svoje, od prve do zadnje pesme atmosfera je bila na vrhuncu.

Inače, 'In memoriam of EKV' ovih dana nastupili su u već nekoliko gradova Bosne i Hercegovine, Zenici, Tuzli i Sarajevu. Kao šlag na tortu, prvi put su izvedene dve neobjavljene pesme legendarnog i pokojnog pevača Milana Mladenovića. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koncertima se upravo obeležava dvadeset četvrta godišnjica od prerane Milanove smrti, piše Klix.ba.  Članovi benda su: Marko Milivojević (bubnjar), Dragiša Uskoković Ćima, Nemanja Dašić (vokal i gitara), Dejan Tomović Tomke (klavijature) i Teodor Jani (gitara).

EKV je formiran imenom Katarina II 1982. godine u Beogradu. Grupu su nakon raspada benda Šarlo Akrobata formirali pevač Milan Mladenović, gitarista Dragomir "Gagi" Mihailović, basista Švaba Radomirović i bubnjar Dušan Dejanović. Naziv potiče od imena Mihailovićeve neuzvraćene ljubavi, devojke Katarine.

Ekatarina Velika je među najuticajnijim, ako ne i najuticajniji bend na prostoru bivše Jugoslavije, a takođe se smatra i jednim od najvažnijih bendova na jugoslovenskoj rok sceni uopšte. Mnogi bendovi su tokom godina obrađivali njihove hitove, ali ono što je karakteristično je to da se imitacije tema kojima se Mladenović bavio kao i njegovog jedinstvenog pesničkog stila stalno pojavljuju u muzici mnogih novih mladih bendova

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.