DAKTILOGRAFKINJA TUŽILAŠTVA BiH TRAŽI ZAŠTITU “Neka me puste na miru, zbog pritiska se ne mogu posvetiti lečenju”

Izvor: Blic, 22.Sep.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAKTILOGRAFKINJA TUŽILAŠTVA BiH TRAŽI ZAŠTITU “Neka me puste na miru, zbog pritiska se ne mogu posvetiti lečenju”

Sadina Beridan-Zuhrić, bivši daktilograf suspendovanog zamenika glavnog državnog tužioca, Bože Mihajlovića, koju već mesecima bez ikakvih dokaza pokušavaju okriviti za nestanak novca iz pojedinih predmeta Tužilaštva, za šta je osumnjičen i pod istragom je Mihajlović, zatražila je i od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH da je zaštiti.

Beridan-Zuhrić, stoodstotni invalid i onkološki pacijent, u prijavi VSTV protiv Mihajlovića na desetak stranica je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ukazala na brojne nepravilnosti u radu ovog, ali i tužioca Dubravka Čampare, s kojim je, takođe, sarađivala te je upoznata s njegovim mućkama.

Njena šokantna ispovest za Avaz razotkrila je načine na koje su radili i rade korumpirani tužioci, pri čemu je ukazano na brojne montaže i nepravilnosti koje su vladale Tužilaštvom BiH.

No, umesto istrage protiv pravih osumnjičenih, Beridan-Zuhrić sada pokušavaju okriviti za nestanak novca iz brojnih Mihajlovićevih predmeta u čije je spise isključivo on imao uvid. Ona je reagovala na poslednje informacije da se vrši pritisak na čelnike Tužilaštva da je što pre optuže za krivično delo koje je prijavila i na osnovu čije je prijave tužilac Mihajlović i suspendovan.

- U šoku i neverici sam kada vidim šta rade. Tražim i molim VSTV da me zaštiti od ovih tužilaca. Šta Čampara ima s ovom istragom? Odakle mu pravo da se meša? Kako da me optuže kada me nisu ni ispitali u svojstvu osumnjičene? Ja sam bila svedok, takvu sam izjavu i dala, ali me opet pokušavaju optužiti za nešto što nisam uradila. Imaju dokaze, imaju prijavu, sve imaju. Zna se ko su pravi krivci - kaže Beridan-Zuhrić.

Nema mira

Kazala je da se zbog pritisaka ne može posvetiti lečenju i terapijama u KCUS.

- Neka me puste na miru. To stalno ponavljam. Već sam rekla sve. Članovi VSTV sve imaju. Sve je dokumentovano. Zašto niko nije postupio po mojoj prijavi? Prijavila sam Mihajlovića i Tužilaštvu. I njega i tužioca Emira Neradina, i tužioca Čamparu. Sve, šta su i kako radili - ističe Beridan-Zuhrić, piše avaz.

“Ko je bio tužilac, Božo ili ja” 

Beridan-Zuhrić u ispovesti za „Avaz“ kazala je da Neradin uz pomoć svojih nalogodavaca istragu vodi na način kao da je ona bila tužilac, a Mihajlović daktilograf.

- Ali, sve je jasno, prejasno u tom vašem nejasnom slučaju - napisala je Beridan-Zuhrić u prijavi i VSTV i Tužilaštvu BiH protiv Mihajlovića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.