Izvor: Blic, 16.Jan.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Postignut dogovor o svim pitanjima iz Upitnika Evropske komisije

Predsednik Vlade RS Željka Cvijanović izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da je postignut dogovor o svim pitanjima iz Upitnika Evropske komisije.

- Danas smo se bavili određenim otvorenim pitanjima sa Kolegijuma za evropske integracije - rekla je Cvijanovićeva nakon sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara Denisom Zvizdićem i premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

Prema njenim rečima, ovo su danas bile konsultacije kako bi se omogućilo da se u narednih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana ima konačno verifikovana verzija na Kolegijumu.

- Uradili smo veliki deo posla. U principu mogu da kažem da smo postigli dogovor o svim pitanjima, sada je neophodno da se određeni set pitanja provede kroz sistem koordinacije - imamo jedan proceduralni deo koji moramo da ispoštujemo - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da se za određena pitanja u kojima još nedostaje usaglašavanje službe do petka, 19. januara, na osnovu današnjih sugestija i komentara, napravi prečišćeni tekst koji će biti predmet izjašnjavanja.

- Mislim da ćemo ovaj posao uskoro privesti kraju, da ne vidimo nikakvu preveliku prepreku, našli smo rešenja za ono što je bilo sporno - rekla je predsednik Vlade RS.

Cvijanovićeva je navela da postoji nekoliko pitanja uz koja će Evropskoj komisiji biti dostavljeni originali komentari institucija s obzirom da postoje određena različita poimanja ili stavovi.

- Mi se konsultujemo kroz sav ovaj rad sa predstavnicima Evropske komisije i EU i oni su upoznati kako će komentari biti dostavljeni - dodala je Cvijanovićeva.

Ocenila da je na današnjem sastanku urađeno dosta posla.

- Timovi su dobili jasan zadatak da prečišćeni tekst dostave do petka i da ćemo u narednih nekoliko dana imati verifikaciju svih ovih odgovora kako bi oni mogli konačno da budu upućeni - zaključila je Cvijanovićeva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.