Crnadak: Dodik nije ni imao nameru da provede referendum

Izvor: Blic, 21.Sep.2017, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Dodik nije ni imao nameru da provede referendum

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da opozicija u Republici Srpskoj nije razlog za poništavanje referenduma.

Crnadak je ocenio da je poslednja najava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika o poništavanju odluke o referendumu koju je donela Narodna skupština Srpske, dve godine nakon što nije provedena, "veliki šamar narodu Republike Srpske i njegovoj najvažnijoj instituciji - Narodnoj skupštini".

- Razlog za poništavanje referenduma nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opozicija, jer Dodik i SNSD nisu nijednu drugu odluku u poslednjih 10 godina usaglašavali sa opozicijom, niti je razlog to što su se navodno “promijenile međunarodne okolnosti” - naveo je Crnadak u pisanoj izjavi dostavljenoj iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On smatra da je ovo bila "jedna velika manipulacija i predstava za narod", te da Dodik nikada nije ni imao nameru da provede ovaj referendum, baš kao što nije proveo ni prethodne referendume ili kao što nikada nije zvanično objavio rezultate referenduma o Danu Republike Srpske.

- Šteta koju Milorad Dodik i SNSD-ova koalicija prave Republici Srpskoj je nemerljiva i samo zahvaljujući čvrstoj i pametnoj politici srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama, kojom se ispravljaju greške SNSD, DNS i SP, međunarodni položaj Republike Srpske je danas stabilan i bolji nego ikad - naveo je Crnadak.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crnadak: Opozicija nije razlog za poništavanje referenduma

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Sep.2017

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da opozicija u Republici Srpskoj nije razlog za poništavanje referenduma...Crnadak je ocijenio da je posljednja najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o poništavanju odluke o referendumu koju je donijela Narodna skupština...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.