Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: U Stocu se desio brutalni napad na institucije BiH

Dragan Čović, hrvatski član predsedništva BiH i lider HDZ, kaže da ga ohrabruje što je u Stocu nakon prekinutog izbornog procesa 2. oktobra uspostavljena normalnija životna klima bez tenzija i sigurnosnih izazova.

- Moramo vrlo jasno prepoznati šta se desilo u Stocu, a nadam se da to nije teško, pri čemu verujem da sigurnosne službe već imaju dovoljno informacija o svim dešavanjima. Najveća opasnost od svega je šta očekivati od novih izbora u Stocu, ili od izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo gde u BiH, ako se prešuti ono što se desilo. Znači li to da, ako se nekom ne sviđa dinamika na terenu, on može razbacati stvari, otuđiti glasački materijal i fizički napasti nekoga? To jednostavno ne sme biti bilo koja forma izuzetka i institucije moraju odraditi svoj posao - kaže Čović za Klix.ba.

Napominje da je tokom boravka u Stocu posetio i porodicu Marija Raguža koji se još uvek nalazi u bolnici.

- Osoba koja ga je 'spremila' na lečenje u bolnicu ispija kafe i u javnosti komentariše šta treba uraditi. To ne sme biti praksa i ja verujem da će CIK vrlo brzo zauzeti stav jer nam treba jasan odnos prema onome što se dešavalo -  dodaje Čović.

Prema njegovom mišljenju, apsolutno je neprihvatljivo da Salmir Kaplan (SDA - Inicijativa za Stolac) može ponovo biti kandidat na izborima u Stocu.

- Bojim se da je on svoju političku karijeru završio za sva vremena - dodaje Čović.

Član Predsjedništva BiH i lider HDZ kaže da ne želi sugerisati institucijama države šta da čine, ali napominje da je nedopustivo da ni nakon deset dana nema reakcije nadležnih dok su u drugim delovima BiH već privođeni oni koji su na bilo koji način ugrozili izborni proces.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.